Naslovnica / Dogodek / Kamniški kros letos za državne naslove

Kamniški kros letos za državne naslove

Dvanajstega julija bodo Kamnik znova zasedli gorski kolesarji. Kamniški gorsko kolesarski klub Calcit Bike Team takrat gosti tekmo za državno prvenstvo in slovenski pokal v olimpijskem krosu, na 18. Kamniškem krosu se tako obeta spopad najboljših gorskih kolesarjev v Sloveniji. Naslov v moški članski konkurenci brani Calcitovec Boštjan Hribovšek, ki je lani v Završnici osvojil svojo prvo majico državnega prvaka. Sodeč po rezultatih bo njegov največji tekmec klubski kolega Gregor Krajnc, ki sicer nastopa v kategoriji do 23 let. Start in cilj dirke bo zdaj že tradicionalno na Glavnem trgu.

xc kamnik

Na startu ženske elite dirke pričakujemo obračun dveh tekmovalk, ki sodita v svetovni vrha tega športa. Za najboljšo v Sloveniji se bosta udarili Blaža Klemenčič, ki brani naslov, in Tanja Žakelj. Čim bližje jima bo skušala priti članica kamniške ekipe Tina Perše.

Državni prvaki z dresom Calcit Bike Teama so lani postali Jaka Tominšek v kategoriji U7, Jan Boltar v kategoriji U9, Žan Pahor in Hana Kranjec Žagar v kategoriji U11, Jure Kukovič med veterani 1 in Mira Kranjec med veterankami.

Gorski kolesarji v kategorijah U7, U9, U11, U13, U15 in U17 bodo tekmovali tudi za točke pokala mladih.

Dogajanje v Kamniku se bo začelo ob 10. uri, takrat se bodo na progo podali kolesarji v kategoriji U15 in U17, minuto za njimi veterani in veteranke ter amaterji in amaterke. Ob 11.45 bodo začeli v kategoriji U7, ob 12. uri U9, ob 12.30 U11, ob 13. uri U13. Vrhunec dneva bo ob 14. uri, ko bo start moških elite in U23, ženske elite bodo startale ob 14.01, še minuto kasneje pa U19.

Ob 16.10 bodo center Kamnika zasedli najmlajši kolesarčki, takrat bo namreč že tradicionalna dirka poganjalčkov.

Podelitev v vseh kategorijah bo ob 16.30.

Razpis 18. Kamniškega krosa najdete na naši spletni strani: Razpis kros Kamnik 2015