Naslovnica / Dogodek / Kamniški kulturni krog 2020

Kamniški kulturni krog 2020

Na kulturnega praznika dan se bo točno opoldne, v krivoversko neprimernem času, ki je na naših tleh že od pamtiveka rezerviran za poslušanje osmrtnic ob srebanju goveje juhe ter razkuhano vročih domačih nudeljcev, tako kot že nekaj let zapored, pod Malim gradom znova odvila slovesna kulturna komemoracija poimenovana Kamniški kulturni krog.

Kamniški kulturni krog je iniciativa kamniških kulturnikov, ki enkrat na leto, na kulturni praznik točno opoldne v centru Kamnika pripravi samoniklo kulturno proslavo. Ustvarjalci prireditve poskrbijo, da so v programu zajeti ali omenjeni dogodki, ki so zaznamovali preteklo obdobje. Tudi letos bo poudarek na še ne začeti novi kulturni strategiji, pa tudi na ustvarjalnih presežkih kamniških zrelih avtorjev.

Na voljo bo tudi odprti mikrofon Julian, s katerim bodo kamniški kulturniki spomnili na pravico slehernika do javnega prostora in odprte besede.

Opozorilo: Ker gre običajno za spontan dogodek, je moč tudi letos pričakovati tudi kaj takšnega, kar bi vam utegnilo na lica zvabiti rdečico in vas pretresti do dna duše. Zato vsem občutljivejšim kamniškim ljubiteljem kulture priporočamo, da ne ugašate televizorjev in ne zapuščate varnega zavetja domačih zapečkov.