Naslovnica / Dogodek / Kamniški swing večer

Kamniški swing večer

Kamniški swing večerKAMNIŠKI SWING VEČER
ob 20.00: brezplačni swing taster
od 21.30 naprej: plesni večer

Vstop prost!

Swing!!!

“To je ena ful dobra stvar, ki je najverjetneje še ne morš zastopt, če je še nkol nis doživu.
To enostavno morš probat, pol pa se zgodi tist, tist……a veš no, ko……ubistvu,….ma ne vem čist točn…..pomoje še sam ne štekam :P……enostavno te zagrab……no, najbolj da enkrat čim prej probaš, pa da vidš” 

“Ti ni čist jasn, aaa? Čak, tim probu razložit še mal drgač, sam da zgooglam.
Evo!”

Swing označuje skupino plesnih zvrsti in stilov, ki so nastali kot odziv na swing glasbo iz 20., 30. in 40. let preteklega stoletja. Večina swing plesov se je začela v afroameriških skupnostih, kot ljudski afroameriški ples. Pri nadaljnem razvoju pa je veliko pripomogla angloameriška skupnost in ostale etnične skupine.
Danes beseda “swing” v plesnem smislu običajno zaznamuje enega ali več swing plesnih zvrsti, med katerimi so najbolj znani: Lindy hop, Charleston, Balboa, East Coast Swing, Shag in Blues.

Norma Miller, ena največjih plesalk swinga vseh časov, se v svoji avtobiografiji z naslovom ‘Swingin’ at the Savoy’ spominja daljnih dvajsetih in tridesetih dvajsetega stoletja, ko je v Harlemu živela v stanovanju nasproti največje in najčudovitejše plesne dvorane, iz katere so se vsak dan brez prestanka vile melodije swing bandov. Obenem je bila to tedaj edina plesna dvorana, kjer so se na istem podu srečali belci in črnci. Tam se je ob swing glasbi razvil lindy hop, ples, ki odseva srečanje črne in bele kulture. Lindy je z vključitvijo Amerike v potek 2. sv. vojne zamrl in počival v spominu nekdanjih plesalcev slavnih plesnih dvoran ter na trakovih starih hollywodskih filmov, dokler jih niso v osemdesetih letih zbudili navdušeni plesalci ZDA, Velike Britanije in Švedske. Danes se tako ob swing-outih in ostalih gibih lahko srečujemo ljubitelji po celem svetu, tudi v Sloveniji. 

“Kj bl jasn?
Ja? Ne?
😀

Skratka, če si že kdaj vidu folk plesat na polno, uno, da bejbe letijo po zrak, pa na tako staro, mal hecno muzko in pa, d so mel usi nasmeh do ušeš…….no, to so mogl 100 posto bit swingerji.
Čes biu pa slučajn letos kj na KamFestu, pol pa zih nis mogu falit, kva je dugajal ud spod na cest med Pod gradam pa kavarno.
No, to je to!

Uffff…….toj pa totalna drama enmu za puvedat,….pa tko, una, da se mu usaj prmbližn začne sanat.

Sam če mene prašaš, je še najbolj da enkrat čim prej pridš v Dom kulture Kamnik in to stvar vidš in probaš. 
8-ga OKTOBRA bo otvoritev nove sezone žurov in tud zastonski tejstr klas ob 20.00, tko da itak ni sploh boljše šanse kokr ta, da vidš, kva sploh SWING dejansko pomen.  

Ti sam ulet 8-ga, alpa pol enkrat na mesec v DKK-ja, pa da vidš te žure. Če ti pa že zdj dogaja in da kr nemorš da neb tanc-al pa tripl-stepa-al naokokl, pol pa kr direkt na tečaj prlet, k se 15-ga oktobra ob 18.30 v Domu kulture Kamnik začne. 

Pa pazi še to, če si član ŠKKja alpa ŠKDja maš res še ful dobr popust!
Ti sam ne čak predolg, da noujo že usi plesal, sam boš pa tm u enmu kotu vs bedn stavu pa gledu”