Naslovnica / Dogodek / KIK OFF – podjetniški večer v KIKštarterju (Blaž Zupan, Blaz Abe)

KIK OFF – podjetniški večer v KIKštarterju (Blaž Zupan, Blaz Abe)

 

Tokrat se nam bo v podjetniškemu večeru predstavil Blaž Zupan, serijski podjetnik, magister, ustanovitev podjetja Optiprint in asistent na Katedri za podjetništvo Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani. Če se doktorje ekonomije v Sloveniji rado označi za teoretike, ki so izgubili stik z realnostjo, bi Zupana težko tako okarakterizirali.

Blaž Zupan nam bo na KIK OFF srečanju predstavili njegovo poslovno pot ter razkrili izkušnje in pasti s katerim se je spopadal na poti.

Blaž Zupan je asistent na Katedri za podjetništvo Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani in kot se sam rad predstavi serijski podjetnik. S podjetjem Optiprint je zgradil uspešno poslovno zgodbo, kjer so vpeljali edinstven poslovni model – kot prvi na svetu so začeli oddajati barvne multifunkcijske tiskalnike z neomejeno porabo potrošnega materiala, črnil, za fiksen mesečni znesek. Razvili so inovativen sistem printanja, ki bistveno zniža stroške prinatanja in ne obremenjuje okolja z odpadno plastiko. Takšena inovacija omogoča, da kot prvi v Evropi ponujajo All inclusive« najem tiskalnikov, ki za fiksno mesečno ceno omogoča neomejeno število barvnih izpisov.

Če se doktorje ekonomije v Sloveniji rado označi za teoretike, ki so izgubili stik z realnostjo, bi Zupana težko tako okarakterizirali. V teoriji pridobljena znanja je v svojem petem poslovnem projektu – prvi štirje niso bili uspešni, kar kot zna Zupan povedati, je sestavni del prekaljenega podjetnika – pretopil v uspešno poslovno zgodbo. V petem letu poslovanja (2014) z 20 zaposlenimi ustvarijo 977 tisoč evrov prihodkov ob 241 tisoč evrih čistega dobička. O takšni dobičkovni marži sanja marsikatero slovensko podjetje, sploh če upoštevamo, da gre za zrelo panogo tiskanja.

Po 6 letih dela v podjetju je pred nekaj meseci podjetje prodal! Na KIK OFF bomo slišali njegovo poslovno pot.

Vabljeni vsi, ki si želite novih izzivov in vas zanima podjetništvo, inovativnost in razvoj, da si vzamete čas in se nam pridružite!
Vstopnina / kotizacija: Vstop je brezplačen