Naslovnica / Dogodek / Klepet ob kavi z ministrom Dejanom Židanom

Klepet ob kavi z ministrom Dejanom Židanom

dejan židan»KLEPET OB KAVI« Z MINISTROM ZA KMETISTVO, GOZDARSTVO IN PREHRANO MAG. DEJANOM ŽIDANOM V ČETRTEK 29. 10. 2015 OB 17 V GOSTIŠČU »PRI PLANINSKEM ORLU« STAHOVICA!!!

V teh dneh se dogajajo za Slo kmetijstvo prelomni trenutki, in še posebej prizadenejo nas; to je manjše kmetije na demografsko ogroženih področjih, kmetije na obrobju mest, kjer bi se vse naj pozidalo, kjer se sprehajajo sprehajalci in njih štirinožni prijatelje, v gozdovih kjer ima vsak večjo pravico kot lastnik, kmetije ki so najcejša »komunala« in kmetje najcenejši komunalci in včasih že več ne veš zakaj nas- to je kmetov ne dajo »rezervat ali geto« – toda dobro vedo, da se bo potem »SLO kulturna krajina« še hitreje zaraščala!
KAJ NAS TEŽI:
– Žled 2014 in ocena škode, skoro nemogoče je bilo uveljaviti »povečano trošarino« iz tega naslova, lubadar 2015, in pomankanje kupcev
– V obdobju 2015- 2020 ukinitev nekaterih ukrepov na področju SKP ( krave dojilje, strmi travniki, omejitev uporabe bal na ekoloških kmetijah..)
– Agrarne skupnosti in njih pomen, ter pomen novega zakona o AS in kaj se spremeni z »odločbo Ustavnega sodišča« na primeru AS Meščanska koorporacija Kamnik tudi za ostale AS
– Pozidava kmetiskih zemljišč…
– Mladi gospodarji in eventuelna možnost o delu v »tako imenovanih državnih gozdovih« po preteku koncesije
– Področje kjer živimo je razdeljeno na tri »lovsko gojitvene načrte« in na urejanje le tega nimamo nobenega vpliva, saj ni možnosti, da naš kandidat pride noter.
– Ali se zavedamo v dani situaciji ohranitve poseljenosti podeželja in predvsem pridelava, pa tudi predelave hrane , saj nas trenutna situacija prav sili v to…..

In še kaj se bo našlo!

NASVIDENJE V ČETRTEK NA KLEPETU Z NAŠIM MINISTROM!

Predsednik IO KGZS Kamnik
Jožef Romšak