Naslovnica / Dogodek / Klubski maraton Radia Študent v Kotlovnici

Klubski maraton Radia Študent v Kotlovnici

klubski maraton rs kotlovnicaTudi letos bomo v Kotlovnici gostili klubski maraton Radia Študent. Tokrat bodo nastopili Haiku Garden in Muzikačaka.

Vrata ob 21.00
Vstop prost!

Haiku Garden:
Vrtnarji iz ljubljanske kotline so poprijeli za orodja šele pred kratkim, a je njihov vrt obrodil zelo hitro in bujno. Ko oberete gredice post-punka, shoegazea, popa in psihedelije, na vašem krožniku ne bo pristala povprečna solata, ampak pojedina, ki sicer diši po znanem, a je njen okus svež in kaže na kreativnost kuharjev. Prepustite se okusu vrtnin in si pustite scefrati ušesa ter se odpeljati na plesišče z novimi čeveljci.

Člani:
Matevž Bitenc – bas, vokal
Luka Flegar – kitara, vokal
Anže Knez – bobni
Klemen Tehovnik – kitara, sintetizator, vokal

Muzikačaka:
S haloških hribčkov se spušča »bend-ženska« oz. »one-woman-does-everything-by-herself« Muzikačaka, ki se skladno z duhom časa ne obremenjuje z žanrskimi zakonitostmi, temveč se v maniri sodobnega indie ustvarjanja posveča notranjim dinamikam in zvočnim prepletom nemalokrat nareverbanega glasu in z izolacijo, samoto ter spodnjepodravsko melanholijo navdahnjenimi klavirskimi in kitarskimi pasusi. Elektronsko-akustičen projekt Muzikačaka Sare Korošec je dete letošnjega leta, v njem pa se z distanco spogleduje tako z njuejdževsko neoklasično estetiko kot tudi lucidno preči sodobno špuro popularnih minimalističnih elektronskih strujanj.

Člani:
Sara Korošec – klaviature, vokali itn.