Naslovnica / Dogodek / Kneippov dan v Termah Snovik

Kneippov dan v Termah Snovik

Dan, ki ga bomo namenili krepitvi imunskega sistema, razvajanju, sprostitvi v naravi in spoznavanju načinov za zagotavljanje zdravega življenja brez obremenitev in stresa.

Vabljeni v Terme Snovik, da spoznate celostno življenjsko filozofijo Sebastina Kneippa za ravnovesje telesa in duha. V letu 2021, ko obeležujemo 200. obletnico rojstvo Sebastiana Kneippa, širimo pozitivne učinke njegove filozofije, ki s knajpanjem zdravi naše telo in dušo.

V Termah Snovik smo razvili edini celostni Kneipp center v Sloveniji, kjer boste imeli priložnost, da ga spoznate v času vašega bivanja ali enodnevnega obiska kar preko petih stebrov, ki jih je postavil Sebastian Kneipp, nemški duhovnik ter vodni in fito terapevt. Za ohranjanje zdravja telesa in duha so potrebni: voda, zelišča, gibanje, prehrana in zdrav življenjski slog. Ker si je sam že v mladosti s kopanjem v hladni Donavi pozdravil tuberkulozo, se je odločil, da bo življenje posvetil zdravljenju ljudi z naravnimi elementi. Kneippova življenjska filozofija je preprosta in primerna za vsakogar.

Program Kneippovega dne

  • Pozdrav gostitelja Kneipp vodnika in Kneipp kava (9:30)
  • Voden Kneipp bosonogi pohod po Naj tematski poti leta 2018 (10:00-12:00)
  • Skupinska zvočna kopel (12:00-13:00)
  • Sprostitvene tehnike (13:00-14:00)
  • Zaključek in poslovilne besede (14:00)

Cena programa: 35 € za zunanje obiskovalce, 25 € za apartmajske goste

Potrebne so vnaprejšnje prijave: animacija@terme-snovik.si; 01 83 44 100 ali na recepciji Term Snovik. Program si lahko zagotovite tudi z nakupom v spletni trgovini Term Snovik na https://www.terme-snovik.si/si/trgovina/kneippova_dozivetja/kneippov-dan.

Po zaključku programa vas vabimo, da se osvežite in zaplavate v bazenih s termalno vodo in pustite razvajati vaše brbončice z okusno lokalno hrano restavracije Potočka. 

Pridružite se nam in se prepustite zdravilni moči termalne vode in zelene narave Tuhinjske doline.