Naslovnica / Dogodek / Kneippova bosonoga pot v Termah Snovik

Kneippova bosonoga pot v Termah Snovik

Vodeno bosonogo doživetje po 3,2 km dolgi NAJ tematski poti 2018

Dovolite nam, da vas popeljemo v neokrnjeno naravo Tuhinjske doline, da doživite povezovanje z naravo na Kneippovi bosonogi poti. Spoznali boste Kneippovo filozofijo zdravega in uravnoteženega življenjskega sloga. Sebastian Kneipp je bil nemški duhovnik in vodni terapevt (1821 – 1897), njegova življenjska filozofija je preprosta in primerna za vsakega izmed nas.

Popeljali vas bomo po stopinjah Kneippovih petih stebrov za ohranjanja zdravja telesa in duha: voda, zelišča, gibanje, prehrana in zdrav življenjski slog.

Vodena pot vključuje: 

  • spoznavanje s Kneippovo filozofijo
  • naravno refleksno masažo
  • preizkus Kneippovih hidroterapij
  • Kneipp prigrizek
  • vodeno sprostitev
  • test vseh petih čutil (vonj, vid, sluh, tip in okus)

Bosonoga pot bo prebudila vaše čute. Hoja z bosimi nogami je ena najbolj učinkovitih naravnih telesnih terapij. Udeleženci se boste sprva za ogrevanje bosi sprehodili po krajši bosonogi poti, od tu pa na 3,2 km dolgo tematsko pot, nagrajeno leta 2018. Bosonoga pot je opremljena z dvanajstimi vadbenimi elementi. Pot poteka po travniku, pesku, skozi gozd ter drugih naravnih materialih. Majhne mišice stopala se bodo krepile na mehkobi trave, lubja, zemlje, peska, tudi vodnih kamnov. Na poti lahko v naravnem okolju izvajate tudi druge Kneipp terapije kot sta štorkljasta hoja in kopel rok. Skupaj bomo odkrivali blagodejne učinke zelišč na našem lastnem zeliščnem vrtu. Na poti vas čaka tudi okusni prigrizek izključno lokalnih dobrot.

Sezujmo torej čevlje in se prepustimo naravi, da nas napolni z energijo, poživi in pomladi!

Po zaključku bosonogega doživetja vam priporočamo plavanje v notranjih in zunanjih bazenih z zdravilno termalno vodo in okusno vitalno kosilo v restavraciji Potočka.

Morebitne dodatne informacije na telefonski številki 01 83 44 100. Prijava je mogoča na spletni strani www.terme-snovik.si ali tudi na elektronski naslov animacija@terme-snovik.si.

Cena:10 €, za apartmajske goste 8 €.  Število je omejeno na največ 15 oseb, najmanjše število za izvedbo so 3 osebe. V primeru deževnega vremena se doživetje ne izvede.

Zbirno mesto: recepcija Term Snovik

Priporočamo lahkotna športna oblačila.

Užitek je sezuti čevlje, stopiti bos in občutiti zemljo pod svojimi nogami. Pa ne le užitek, tudi zdravo je.