Naslovnica / Dogodek / Kneippovo bosonogo doživetje

Kneippovo bosonogo doživetje

Spoznajte Kneippovo filozofijo zdravega in uravnoteženega življenjskega sloga. Popeljali vas bomo po stopinjah Kneippovih petih stebrov za ohranjanja zdravja telesa in duha: voda, zelišča, gibanje, prehrana in zdrav življenjski slog.

Naslednji termin doživetja: sobota, 18. 7. 2020

Pomislite, kdaj ste nazadnje hodili bosi, pa ne mislimo doma na bleščečem parketu, ampak po travniški ali gozdni preprogi. Hoja z bosimi nogami je ena najbolj učinkovitih naravnih telesnih terapij. Popeljali vas bomo po stopinjah Kneippovih petih stebrov za ohranjanja zdravja telesa in duha: voda, zelišča, gibanje, prehrana in zdrav življenjski slog. Sebastian Kneipp je bil nemški duhovnik in vodni terapevt (1821 – 1897), njegova življenjska filozofija je preprosta in primerna za vsakega izmed nas.

Dovolite nam, da vas popeljemo v neokrnjeno naravo Tuhinjske doline, da doživite povezovanje z naravo na Kneippovi bosonogi poti. Spoznali boste Kneippovo filozofijo zdravega in uravnoteženega življenjskega sloga. Popeljali vas bomo po stopinjah Kneippovih petih stebrov za ohranjanja zdravja telesa in duha: voda, zelišča, gibanje, prehrana in zdrav življenjski slog.

Program doživetja vključuje: 

  • spoznavanje s Kneippovo filozofijo
  • naravno refleksno masažo
  • preizkus Kneippovih hidroterapij
  • okusno Kneippovo presenečenje
  • vodeno sprostitev
  • test vseh petih čutil (vonj, vid, sluh, tip in okus)

Bosonoga pot bo prebudila vse vaše čute. Udeleženci se boste sprva za ogrevanje bosi sprehodili po krajši bosonogi poti, od tu pa na 3,2 km dolgo tematsko pot, nagrajeno leta 2018. Bosonoga pot je opremljena z dvanajstimi vadbenimi elementi. Pot poteka po travniku, pesku, skozi gozd ter drugih naravnih materialih. Majhne mišice stopala se bodo krepile na mehkobi trave, lubja, zemlje, peska, tudi vodnih kamnov. Na poti lahko v naravnem okolju izvajate tudi druge Kneipp terapije kot sta štorkljasta hoja in kopel rok. Skupaj bomo odkrivali blagodejne učinke zelišč na našem lastnem zeliščnem vrtu. Na poti vas čaka tudi okusni prigrizek izključno lokalnih dobrot.

Sezujmo torej čevlje in se prepustimo naravi, da nas napolni z energijo, poživi in pomladi!

Po zaključku bosonogega doživetja vam priporočamo plavanje v notranjih in zunanjih bazenih z zdravilno termalno vodo in okusno vitalno kosilo v restavraciji Potočka.

Dodatne informacije o prihajajočih terminih na telefonski številki 01 83 44 100. Prijava je mogoča tudi na elektronski naslov info@terme-snovik.si.

Cena doživetja je 25 €. Število je omejeno na največ 15 oseb, najmanjše število za izvedbo so 3 osebe.

Zbirno mesto: recepcija Term Snovik

Priporočamo lahkotna športna oblačila.

V primeru deževnega vremena se doživetje ne izvede.

Užitek je sezuti čevlje, stopiti bos in občutiti zemljo pod svojimi nogami. Pa ne le užitek, tudi zdravo je.

Več informacij: https://www.terme-snovik.si/sl/trgovina/kneipp_bosonogo_dozivetje