Naslovnica / Dogodek / Koncert Banda citrarska in Klemen Torkar

Koncert Banda citrarska in Klemen Torkar

Tenorist Klemen Torkar in citrarska skupina Kulturnega društva Ihan, Banda CITRARSKA vabijo na koncert najlepših melodij, ki bo v nedeljo, 23. oktobra 2022, ob 19.uri v Veliki obnovljeni dvorani samostana Mekinje.

Banda CITRARSKA deluje od oktobra 2014. Ema, Klavdija, Eva, Janja, Manca, Klara in Gašper so se v preteklosti učili igrati citre v glasbeni šoli. Nato so za nekaj časa prenehali z igranjem in se jeseni ponovno zbrali. Skupina nastopa pod umetniškim vodstvom učitelja Petra Napreta, ki prispeva tudi večino glasbenih priredb za skupino. Lotevajo se raznovrstne glasbe; od zanimivih priredb ljudske, filmske in sakralne glasbe do večnih citrarskih melodij ter nepozabnih velikanov klasične glasbe. Za njimi je množica nastopov in samostojnih koncertov. Stalni gost njihovih koncertov je odličen tenorist Klemen Torkar, ki uspešno gradi pevsko kariero v operah in muzikalih. Izjemno so ponosni na tradicionalni cikel koncertov Mariji…, ki so ga do sedaj izvedli že v več kot 25 različnih cerkvah po Sloveniji, na samostojni koncert v baročni dvorani Radovljiške graščine, koncert v okviru citrarskega abonmaja v Žalcu, ter povabilo za nastop na Slovenskem citrarskem večeru.

Na koncertu v prekrasnem ambientu Mekinjskega samostana se bodo prepletale melodije slovenske ljudske pesmi in slovenske popevke. Pogrešali pa ne boste tudi večnih citrarskih melodij.

Vstop s prostovoljnimi prispevki.

Lepo povabljeni!