Naslovnica / Dogodek / Koncert Junge Kammerphilharmonie Rhein-Neckar
violafoto.de

Koncert Junge Kammerphilharmonie Rhein-Neckar

Junge Kammerphilharmonie Rhein-Neckar je večkratni zmagovalec nacionalnih tekmovanj nemških orkestrov. Orkester je prejel prvo nagrado na mednarodnem tekmovanju “Summa cum laude” na Dunaju in lahko ga uvrščamo med najboljše neprofesionalne komorne orkestre v Nemčiji.

Njegova zgodovina sega v leto 2002, ko je bil ustanovljen na Heidelberški glasbeni in pevski šoli pod imenom Heidelberg Young Chamber Orchestra. V letu 2008 je orkester začel svojo pot  kot Junge Kammerphilharmonie Rhein-Neckar e.V. Sestavljajo ga študenti glasbe in mladi strokovnjaki iz Heidelberga, regije Ren-Neckar in vse Nemčije. Od aprila 2007 orkester vodi Thomas Kalb, nekdanji generalni glasbeni direktor Filharmoničnega orkestra mesta Heidelberg.

Člane orkestra združuje ideja, da se poleg šole, študija ali dela posvetijo svojemu hobiju, glasbi. Mladi glasbeniki se združujejo na rednih intenzivnih vajah ob koncu tedna iz različnih delov Nemčije, z namenom, da pripravijo zahteven in zanimiv repertoar. Orkester tega ne predstavlja le doma, ampak tudi zunaj meja Nemčije in Evrope v okviru koncertnih turnej. Poleg nastopov v Franciji in Avstriji je orkester že koncertiral v Kanadi (2010 in 2011), ZDA (2011), Novi Zelandiji (2013), Čilu (2017), Gani (2019) in Južni Afriki (2020).

Program:

Brett Dean               Epitaph, 1. Satz
Antonio Vivaldi      Concerto grosso d-Moll op. 3 Nr. 11
Peteris Vasks          Musica dolorosa
Igor Strawinsky      Concerto in Re

Robert Schumann  Konzert a-Moll für Violoncello und Streicher op. 129
Gabriel Fauré          Romance sans paroles
Claude Debussy      Reverie
George Gershwin    Summertime
George Gershwin    I got rhythm

Vstop je prost.