Naslovnica / Dogodek / Koncert skupine MOONLIGHT SKY

Koncert skupine MOONLIGHT SKY

moonlight skyNa (prvo) martinovo soboto gostimo zanimivo glasbeno skupino, ki jo Kamničani večinoma že dobro poznamo. Konec meseca fantje pripravljajo samostojni koncert v ljubljanski Drami, zato lahko rečemo, da bo nastop na našem “odru” odlična “generalka.”

Moonlight Sky je skupina vrhunskih slovenskih glasbenikov, nastala leta 2000. Doslej so izdali tri zgoščenke (Moonlight Sky, I Am in Changing Parameters). Predstavili so se na večini slovenskih odrov in nastopili v več televizijskih in radijskih oddajah. V zadnjem letu so med drugim sodelovali tudi z Markom Hatlakom (harmonika) in Goranom Bojčevskim (klarinet), ki se uvrščata v sam vrh glasbene umetnosti pri nas in tudi v tujini. Glasba, ki jo igrajo, se ves čas spreminja, saj Moonlight Sky ne verjame v ponavljanje vzorcev, ampak v raziskovanje lastnega izraza.

Navdušujejo z žanrsko raznolikostjo, v kateri se prepletajo fusion jazz, rock, blues in ritmi glasbe sveta. V slovenskem prostoru predstavljajo posebnost, saj pri nas ni skupine, ki bi igrala podobno glasbo. Odlikuje jo melodičnost skladb, povezanih v ritmično zapletene strukture, usklajenost članov zasedbe in tehnična dovršenost.

Skupino sestavljajo trije člani, Miha Petric na kitari, Janez Moder na baskitari in Žiga Kožar na bobnih. Vsi trije so skladatelji in aranžerji, poučujejo svoje inštrumente in so ves čas aktiven del slovenske glasbene scene.

Kot gost večera bo nastopil Jan Sever, ki se jim bo v nekaj skladbah pridružil na klaviaturah.

Več o skupini: http://www.moonlight-sky.com/about.php

Vabljeni na odličen koncert v sproščenem pubovskem vzdušju!