Naslovnica / Dogodek / Krvodajalska akcija: Prosimo, darujte kri!

Krvodajalska akcija: Prosimo, darujte kri!

Območno združenje Rdečega križa Kamnik vas vabi na krvodajalsko akcijo, ki bo potekala v Domu kulture Kamnik.

Krvodajalec je lahko vsakdo, ki je zdrav in se dobro počuti, je polnoleten, star manj kot 65 let, z vsaj 50 kilogrami telesne teže, ima primerno vrednost hemoglobina, krvni tlak pod 180/100, zdravim srcem, brez povišane telesne temperature, zato je pred odvzemom izpolni anketni vprašalnik o morebitnih boleznih, v laboratoriju mu odvzamejo kri za pregled, nato pa na podlagi krvnega izvida in vprašalnika zdravnik odloči, ali je darovanje varno tako za darovalca, kot prejemnika krvi. PCT ni pogoj za odvzem krvi.

Krvodajalec naj pred odvzemom zaužije čaj, črno kavo, kruh, marmelado, sadje ali podobno, pomembno je le, da ne zaužije nič mastnega, tudi mleka in mlečne kave in da na odvzem ne pride tešč.

S seboj mora imeti veljaven oseben dokument s fotografijo.

Zaradi zaščite krvodajalcev, prostovoljcev in osebja RKS ter zaposlenih na terenskih krvodajalskih akcijah, bodo tudi v naprej krvodajalci vabljeni preko enotnega SMS vabila in/ali osebnih vabil na dom, lokalnih časopisov, radijskih postaj, preko spletnih straneh, v katerih bo navedeno, da je PREDHODNO NAROČILO OBVEZNO. Na transfuzijski službi preverijo primernost in se dogovorijo o uri prihoda

Telefonske številke, na katere se krvodajalci lahko naročijo  5  delovnih dni pred krvodajalsko akcijo:

  • 051 389 270
  • 030 716 796
  • 051 671 147