Naslovnica / Dogodek / Mario & Matičk duo

Mario & Matičk duo

Ali ste pripravljeni na noč največjih rock uspešnic? V Pod Skalo prihaja duet, ki z intimno in doživeto interpretacijo potrjujeta, da sta za ustvarjanje dobrega vzdušja dovolj že kitara in glas! 

Zasedbo tvorita dva izkušena glasbenika, ki nastopata že več kot 15 let, in sta sodelovala že v več glasbenih zasedbah, najdlje v skupini Monsun. Škofjeloška skupina Monsun je nastala kot plod sodelovanja članov v različnih rockovskih zasedbah na prelomu tisočletja, najmočneje pa so se sprva povezali v akustični zasedbi Candle With Hair v skorajda današnji obliki. V letu 2013 se je iz želje po ustvarjanju avtorske glasbe in še danes naraščajoče izpovedne energije razvil projekt Monsun. Sprva žanrsko pod velikim vplivom glasbe generacijsko zlatih 90ih let je zasedba ustvarila množico skladb, kjer je slogovno in tehnično preizkušala in iskala svoj značilni zvok, rezultat pa je fuzija rock, indie, grunge in alternativnih prvin. Ta fuzija še vedno poteka in se odraža v prijetno samosvoji glasbeni shemi, ki zapolnjuje vrzel v sodobnem slovenskem glasbenem prostoru. Tematsko glasba z besedili izpoveduje pogled na današnjo družbo in umestitev posameznika v aktualni prostor-čas, se sooča z izzivi slehernika in odpira tudi manj prijetna življenska vprašanja. Zvesti koreninam ohranjajo svoj, na izraziti kitarski osnovi zgrajen zvok, ki pa je nadgrajen v sodobno, dinamično, strastno in čustveno nabito telo.

Postrežeta pa z znanimi rockovskimi in pop napevi v posebni akustični preobleki. Preigravata grunge, rock, punk torej vse od King of Leon do Iggy Pop, U2, Dan D, RHCP, Prince, REM, Pearl Jam in Radiohead. Morda pa vas vmes presenetita prav z vašim najljubšim hitom iz nabora uspešnic starega rocka. Pustite se presenetiti!