November 2022

pet11nov19:00pet23:00Martinov kulinarični večer v Termah Snovik19:00 - 23:00 Terme Snovik

Čas

(Petek) 19:00 - 23:00

Lokacija

Terme Snovik

Snovik 7, 1219 Laze v Tuhinju

Podrobnosti

 V Terme Snovik se vračajo glasbeno-kulinarični večeri, in prvi med njimi je ob bližajočem se martinovanju, Martinov kulinarični večer. Ob priljubljenem slovenskem prazniku, ko se mošt spremeni v vino, nikoli ne manjka niti okusna pojedina. In ker sta vino in dobra hrana izredno rada družita,  bo temu tako tudi na Martinov kulinarični večer v Termah Snovik.

Martinovanje ob tipičnih martinovih jedeh bo potekalo v restavraciji Potočka v petek, 11. 11. 2022 ob 19. uri ob vinski spremljavi z izbranimi vini iz Hiše dobrih vin Koželj in glasbenih ritmih v živo.

MARTINOV 4-HODNI MENI   

  • Pozdrav iz kuhinje
  • Jesenska bučna juha
  • Sončno pečena račja krača
  • Domači Martinovi mlinci
  • Dušeno rdeče zelje z jabolkom

  • Polnjena hruška z orehi, kuhana v rdečem vinu

VINSKA SPREMLJAVA 4-hodnemu meniju

  • Pozdrav iz kuhinje ob mladem vinu (Puklavec)
  • Kremna juha v družbi Sauvignonasse, VINA BENEDETIČ, Gorička Brda

Vino bolj poznano pod imenom Tokaj, ki je že kar nekaj let zaščiteno s strani Madžarske, zato se pri nas uporabljajo imena, kot so jakot, sauvignonasse, ali zeleni sauvignon. Vino je nežne zlatorumene barve, vonj poletnih travnikov. malo cvetlic in malo zelišč. Najdemo tudi marelice in mandlje. V ustih je vino polno in lepo zaokroženo, a hkrati še vedno lepo sveže in mineralno. Šolski primer tokaja iz Goriških brd, ki je prejel tudi bronasto Decanterjevo nagrado.

Kraljica večera račka z vinom Cuvee BREG RED, VINA MARO, Goričko

To je krasen cuvee, narejen iz modre frankinje in zweigelta v razmerju 60 proti 40 procentov. Zweigelt pa je križanec med modro frankinjo in šentlovrenko. Vino prihaja z Goričkega, kjer je bil včasih dejaven edini vulkan na slovenskem. Zaradi vulkanske zemlje in usedlin Panonskega morja je to vino z zelo intenzivno cvetico. Prevladujejo pikantne note, s čudovito strukturo. Kljub starejšemu letniku premore lepo svežino, ima kompleksen karakter in izjemen pookus. Zorenje v barik sodčkih (36 mesecev), mu je samo še dodalo eno višjo dimenzijo. Vino z zelo širokim spektrom mesnih ali zelenjavnih jedi. Rad ima bolj pikantno hrano.

Sladka pregreha z vinom Riesling/RENSKI RIZLOG, VINA MAROF, Goričko

Polsladek renski rizling lepe zlatorumene barve. Vonjamo zelišča, breskve, marelice. Ostanek sladkorja se prekrasno poveže s višjimi kislinami, kar nam pomaga, da lahko vino pijemo pri sladicah, kot so potice, palačinke z orehi, kremšnite, sadne sladice, ali pa s perutnino in testeninami. V ustih se pokaže, zakaj paravijo, da je renski rizling kralj belih vin. Ponudi nam bogat okus po marelicah in ananasu, na koncu malo petroleja, kar je pa tudi značilno za rence. Lep okus in še dolg zaton. S svojim močnim telesom je primeren tudi za staranje.

Martinovanje je pri nas pomemben del tradicije, ki ga dandanes zaznamuje predvsem družinsko in prijateljsko srečanje ob tipičnih martinovih jedeh. V Termah bodo poskrbeli za odličen kulinarično glasbeni večer, vas pa vabijo, da povabite svojo družino ali prijatelje in čim hitreje rezervirate mizo, saj je število mest omejeno.

Cena Martinovega kulinaričnega večera (4-hodni meni, glasba v živo): 23 € / osebo
Ob odlični hrani priporočajo vinsko spremljavo z vini iz Vinoteke Koželj: 15 € / osebo
Rezervacije sprejemajo do četrtka, 10. 11. 2022, do 12. ure oz. do zapolnitve mest na telefonski številki 01 83 44 101 ali preko elektronske pošte booking@terme-snovik.si.

Besedilo in foto: Terme Snovik

Organizator

Terme Snovik