Naslovnica / Dogodek / Mednarodni muzejski dan v Kamniku

Mednarodni muzejski dan v Kamniku

Maj 2019

sob18maj10:0018:00Mednarodni muzejski dan v Kamniku10:00 - 18:00 Grad Zaprice, Muzejska pot 3, 1241 KamnikVrsta prireditve:Muzejska prireditev

Čas

(Sobota) 10:00 - 18:00

Lokacija

Grad Zaprice

Muzejska pot 3, 1241 Kamnik

Podrobnosti

Mednarodni muzejski dan 2019 je letos posvečen temi Muzeji kot kulturna središča. Prihodnost tradicije.

Kot je v obrazložitvi letošnje teme mednarodnega muzejskega dneva napisal ICOM, se vloga muzejev v družbi spreminja. Muzeji se v svojih prizadevanjih, da bi postali bolj interaktivni, usmerjajo k občinstvu in v skupnost, postali so prilagodljivi in mobilni. Postali so kulturna središča, ki delujejo kot platforme, kjer se ustvarjalnost združuje z znanjem in kjer lahko obiskovalci soustvarjajo, komunicirajo in delijo svoja mnenja. Pri ohranjanju svojih primarnih nalog – zbiranju, skrbi za dediščino, komunikaciji, raziskovanju, postavljanju razstav – so muzeji preoblikovali svoje prakse dela z namenom, da bi se približali skupnostim.

Vabljeni na brezplačne oglede naših razstav v vseh štirih enotah Medobčinskega muzeja Kamnik – muzej na gradu Zaprice, Rojstna hiša Rudolfa Maistra, Galerija Miha Maleš in Galerija Pogled.

Zvečer, ob 18. uri pa še posebej vabljeni na koncert živahne brazilske glasbe na gradu Zaprice v Kamniku.

Predstavila se bosta slovenska jazz pevka Ajda Stina Turek, ki trenutno živi in ustvarja v New Yorku in odličen ekvadorski violinist, violist in pevec Gerson Eguiguren. Izvajala bosta brazilske skladbe najbolj priznanih avtorjev kot so Djavan, Tom Jobim in Antonio Carlos Jobim, za popestritev pa dodala še kakšno v slovenskem in španskem jeziku.

Vabljeni.