Naslovnica / Dogodek / Mestovanje 2014

Mestovanje 2014

mestovanje

Veseli december, katerega praznično energijo je v centru mesta že moč čutiti, bo tokrat še malce bolj vesel. Članice Mladinskega sveta Kamnik so v jeseni staknile glave v tri dni in tri noči dolg posvet ter na koncu v en glas odločile, da tradicionalni dogodek Mestovanje, letos še odmevnejši, s pestrejšim programom, odet v tematiko retro smučanja, zopet prihaja pod Mali grad dvigat temperaturo. Dogodek, ki bo pregnal mraz, dogodek, ki ga bo prekmalu konec, dogodek v finišu iztekajočega se leta, na katerem enostavno ne smeš manjkati.

Začeli bomo spodobno, umirjeno, z otvoritvijo razstave kamniških umetniških ustvarjalcev, katerih kreacije bodo v rovu pod Malim gradom na ogled še v tednu po dogodku.

Sledi stopnjevanje ritma z odprtjem tematske sobe MSKA v rovu, kjer ŠKK pripravlja smučarsko tekmo na čisto pravem simulatorju smučanja, zagotovljenega s strani ŠD Šport Aktiv. Prijavnina je brezplačna, za dvig motivacije in tekmovalnosti pa je poskrbela turistična agencija SKIFUN (www.skifun.si), ki zmagovalcu podarja teden smuke v Franciji.

Ob 16. uri nas bodo z živo glasbo zunaj pred rovom razveselile kamniške glasbene skupine, njihove nastope pa bodo ob predahu začinila gibčna dekleta iz plesnega kluba Šinšin (www.sinsin.si).  

Dvoma v uspešno preganjanje mraza ni, a vseeno smo za obiskovalce pripravili vročo delavnico bruhanja ognja. Za žejo bomo ob rajanju vseskozi skrbeli z zunanjim šankom.

Ob 19. bo čas za retro fashion show, po modni pisti se bodo sprehodili modeli v retro smučarskih opravah, pri katerih bodo imele prste zraven mlade kamniške oblikovalke. Za piko na i in zaključek večera pa se bodo ob 20. uri v rovu na mešalkah Yuriya iz zavoda Kru razlegli nostalgični oldies goldies elektro ritmi, ki vam ne bodo pustili oditi vse tja do 1ih zjutraj.

Vabljeni!


Program:

– 15.-16.00: Otvoritev rova – razstava kamniških umetnikov

– ŠKK-simulacija smučanja v rovu v tematski sobi – simulator smučanja

– 16. – 19.00: Bandi + delavnice bruhanje ognja, plesni nastopi ŠINŠIN

– 19.-20.00: Retro fashion show

– 20. – 1.00: Dogajanje se preseli v rov (DJ, šank v rovu)