Naslovnica / Dogodek / Mira Resnik: “Kje je moje mesto…” – odprtje razstave

Mira Resnik: “Kje je moje mesto…” – odprtje razstave

Mira Resnik je bila rojena leta 1954 v Kamniku. Leta 1978 je diplomirala iz kemija na Fakulteti za naravoslovje in tehnologijo.

S slikarstvom se je začela ukvarjati leta 1998, najprej kot tečajnica pri različnih akademskih slikarkah in slikarjih. Leta 2010 je bila sprejeta na ALUO v Ljubljani, kjer je 2013 diplomirala pri prof.Marjanu Gumilarju in prof.dr.Juretu Mikužu. Nadaljevala je z magistrskim študijem in 2018 magistrirala iz slikarstva pri prof.dr.Uršuli Berlot Pompe in prof. Bojanu Grencu.

Teme, ki jo z umetniškega stališča zanimajo, so notranji in zunanji prostori, ki prehajajo eden v drugega, v povezavi z njenim intimnim razmišljanjem o življenju in tudi občečloveškimi vprašanji ter problemi sodobne družbe. Izraža se predvsem v akrilni tehniki s kombinacijo materialov, barv in medijev (video, fotografije), slikarsko-kiparskimi tehnikami in ready-madeom. V zadnjih letih se v njenih delih pojavljajo izrezane odprtine prepletene z ročno tkanimi mrežami, kar omogoča pogled v prostor za platnom. Mreže so pravzaprav nekakšna rdeča nit od samih začetkov njenega vizualnega ustvarjanja.

Razstava bo na ogled do 26. aprila v času uradnih ur Doma kulture Kamnik.
Vodenje po razstavi bo v ponedeljek, 11. aprila, ob 18. uri. 

Vstop prost!