Naslovnica / Dogodek / Moč pripovedovanja življenjskih zgodb – delavnica

Moč pripovedovanja življenjskih zgodb – delavnica

 

Vabimo vas na  delavnico z naslovom Moč pripovedovanja življenjskih zgodb. Delavnico bo vodila mag. Breda Podbrežnik Vukmir.

Zakaj so resnične zgodbe tako zanimive? Ali si z njimi lahko pomagamo pri reševanju vsakdanjih težav, zagat, vzgojnih dilem, pri vzpostavljanju dialoga, razumevanja in empatije? Znanja in izkušnje lahko posredujemo razumsko, kognitivno, logično, lahko pa tudi skozi zgodbe tako, da abstraktna pravila ali resnice prelijemo v osebno izkušnjo, se dotaknemo čustev, motivacije in srca. Dobre zgodbe spodbudijo poslušalce k spremembam, če se ga dotakne izkušnja iz zgodbe. Zgodbe so bolj učinkovite kot zapovedi in logična pravila.

Delavnica bo potekala 9. in 16. maja 2016 od 17.00 do 20.00, v dvorani Knjižnice Kamnik.

Namen delavnice je ovrednotiti naše življenjske zgodbe kot pomembne izkušnje, ki so vredne, da jih delimo z drugimi. Drugi namen je razviti spretnosti pripovedovanja življenjskih zgodb za socialno interakcijo, povezovanje v skupnih izkušnjah in prenašanju sporočil za otroke ali druge poslušalce.

Pripomočki: zvezek za zapisovanje, en predmet iz otroštva in kakšno družinsko sliko s posebnim pomenom, če menite, da to lahko delite z naključno skupino morebitnih neznancev.

Prijave zbiramo v čitalnici knjižnice (1. nadstropje) ali na telefonu 01 320 55 83, kjer smo na voljo tudi za dodatne informacije. Število mest je omejeno, udeležba je brezplačna.