Naslovnica / Dogodek / Na poti z otroki, mladimi in odraslimi

Na poti z otroki, mladimi in odraslimi

Vabljeni na četrto predavanje uršulinke Marte Triler. V četrtem predavanju bo predstavila delovanje redovnic na pedagoško-pastoralno področju po letu 1945. Formalne oblike izobraževanja, ki so bile po drugi svetovni vojni onemogočene, je nadomestilo individualno poučevanje šolskih predmetov.

Redovnice, ki so prej delovale v šolah, so svoje znanje posredovale otrokom in mladim, ki so se prihajalo zasebno učit tujih jezikov ali so potrebovali učno pomoč. Drugo področje delovanja je predstavljalo delovanje na župnijah, predvsem poučevanje verouka in vodenje pevskih zborov. Postopoma se je začel razvijati lastni apostolat skupnosti v domovih duhovnih vaj: programi duhovnih vaj in počitniških dni za otroke, najstnike in študente, vzgoja animatorjev, delavnice za otroke in mlade.

Predavanje poteka v okviru projekta Samostan – mesto srečevanj, ki ga sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja RS 2014–2020.