Naslovnica / Dogodek / O Rudolfu brez brkov in o Veroniki, ki je s kačjim repom namahala mamuta

O Rudolfu brez brkov in o Veroniki, ki je s kačjim repom namahala mamuta

 

Ob letošnjem praznovanju Maistrovega rojstnega dne bomo v njegovi rojstni hiši na Šutni v Kamniku in pred njo 30. marca ob 19. uri odprli razstavo z naslovom O RUDOLFU BREZ BRKOV in o Veroniki, ki je s kačjim repom namahala mamuta.

Razstava ima dolg in na prvi pogled precej nenavaden naslov. Ampak z razlogom, boste videli. Pripoveduje o Maistrovem otroštvu ter njegovih kamniških sodobnikih, med katerimi so številni zrasli v pomembne in slavne Slovence. Toda še preden so zrasli in postali generali, pesniki, slikarji, diplomati, so tudi marsikaj ušpičili. Zato smo si namesto kataloga k razstavi tokrat zamislili, knjigo slikanico, ki je preplet realistične zgodbe in domišljije. Ta je sicer res najprej namenjena mlademu rodu, saj je zanje o slavnem Kamničanu napisanega zelo malo. Toda napeta zgodba o majhnem Rudolfu (ki še nima brkov) in njegovih sodobnikih bo gotovo pritegnila tudi že »odrasle otroke«.

Besedilo za slikanico je napisala Alenka Juvan, ilustrirala pa jo je znana in večkrat nagrajena ilustratorka, Kamničanka Andreja Peklar.

Vljudno vabljeni!