Naslovnica / Dogodek / O smrti in žalovanju

O smrti in žalovanju

o smrti in zalovanjuV sredo, 14. oktobra 2015, vas ob 19. uri vabimo v krajevno knjižnico Komenda, na predavanje o Smrti in žalovanju. S psihologinjo in pisateljico Damjano Dodič se bo pogovarjala Urška Cvetkovič, ki je vodja programa Žalovanje otrok in mladostnikov v društvu Hospic.

Smrt in žalovanje – bodite pripravljeni na mnoga vprašanja otroka o smrti, izvedeli boste česa ne smemo reči otroku v stiski, kako otroci doživljajo smrt ter zakaj in kako se z njimi odkrito pogovarjamo. Odgovorila bo tudi na vprašanja, kot so: Kako vključiti otroka ob bolezni družinskega člana, kako odgovoriti, ko otrok vpraša: «Mami, oči, bosta vidva tudi umrla?«, Kako otroci različnih starosti doživljajo smrt in kako žalujejo?, Kakšne so faze žalovanja?, Dejstva in zmote o žalovanju otrok, …

Damjana Dodič je napisala štiri knjige na temo življenjskih prelomnic in vsakodnevnih konfliktov za starše in otroke o ločitvah, smrti, ljubosumju na novorojenčka in neposlušnosti. V pripravi pa ima tudi knjigo o prihodu otroka s posebnimi potrebami.