Naslovnica / Dogodek / Odprtje fotografske razstave Gregorja Radonjiča: Tišine
Foto: Gregor Radonjič

Odprtje fotografske razstave Gregorja Radonjiča: Tišine

Gregor Radonjič je mariborski umetniški fotograf in univerzitetni profesor. Fotografsko ustvarja in razstavlja več kot 25 let. Je avtor 31-ih samostojnih razstav, soavtor treh knjig s fotografijami in devetih multimedijskih fotografskih projektov.

V soavtorstvu s pesnikom Ivom Svetino je izdal knjigo Drevesa, s pesnico Nežo Maurer pa knjigo Piramide upanja. Dvakrat se je z multimedijskima projektoma skupaj s pesnikom Tomažem Brenkom predstavil v spremljevalnem programu Borštnikovega srečanja. Sodeloval je na več kot 60 skupinskih razstavah v tujini in Sloveniji, dvakrat je bil izbran v program slovenskega Meseca fotografije Fotonični trenutki in Festivala fotografije Maribor ter trikrat v galerijski izbor za Art Photo Budapest. Fotografsko ga zanima predvsem vizualno  raziskovanje prostorov in iskanje ter odstiranje njihovega karakterja, skritega izza običajnega fizičnega doživljanja prostorov.

Fotografska razstava z naslovom Tišine predstavlja izbor krajinskih fotografij, ki jim je skupno, da predstavljajo kombinacijo tišine in podobe. Predstavljene fotografije niso čisti dokumentarni posnetki, ampak vizualna raziskovanja prostorov med fikcijo in abstrakcijo. S tem prostori postanejo metafore pogleda na realni svet in svet, ki obstaja nezavedno izza njega. S pogledom skozi objektiv so bili transcendentirani v takšno vizualno izkušnjo, ki pomeni fotografovo subjektivno doživljanje prostora.

Vstop prost!

Razstavo si lahko ogledate do 30. junija v času uradnih ur Doma kulture Kamnik (pon., tor. in pet. od 10.00 do 12.00, ter sre. in čet. od 14.00 do 18.00, ter pred prireditvami v Domu kulture Kamnik).

Fotografija: Gregor Radonjič