Naslovnica / Dogodek / Odprtje razstave Maje Šubic – Podkovana žaba

Odprtje razstave Maje Šubic – Podkovana žaba

Junij 2019

sre19jun19:0020:00Odprtje razstave Maje Šubic - Podkovana žaba19:00 - 20:00 Galerija Pogled, Glavni trg 2, Kamnik Organizator: Medobčinski muzej Kamnik Vrsta prireditve:Odprtje razstave

Čas

(Sreda) 19:00 - 20:00

Lokacija

Galerija Pogled

Glavni trg 2, Kamnik

Podrobnosti

V sredo, 19. junija 2019 vas ob 19. uri vabimo na odprtje razstave slikarke Maje Šubic. Pod naslovom Podkovana žaba, se skrivajo najnovejša dela slikarke Maje Šubic, ki je diplomirala na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani in se po študiju usmerila v freskoslikarstvo in ilustracijo.

Ljubezen do narave jo je pripeljala tudi do poglobljenega študija Charlesa Darwina in njegovega potovanja. Na to temo je že v letu 2001 razstavila svoje prve premične freske v obliki znamk z motivi iz dnevnika popotovanja C. Darwina. Kot ilustratorka je sodelovala tudi pri animirani seriji Pasavec (2013) in Ljubezen galapaške želve (2017), kjer je predstavila zgodbo Darwinovega potovanja skozi zgodbo dveh značilnih živali iz njegovih zapisov. Maja svoje delo predstavlja na številnih samostojnih in skupinskih razstavah doma in v tujini, nemalokrat pa na zidovih različnih stavb srečamo tudi njene freske.

Organizator

Medobčinski muzej Kamnik