Naslovnica / Dogodek / Odprtje razstave Nine Koželj – Zverine

Odprtje razstave Nine Koželj – Zverine

zverine-ninekozeljVljudno vabljeni na odprtje slikarske razstave kamniške umetnice Nine Koželj,

ki bo v petek, 27. marca 2015, v prostorih galerije Herman Pečarič v Piranu.

Samostojna slikarska razstava je del nagrade, ki jo je Nina Koželj v lanskem letu prejela za najboljše delo avtorja, starega do 35 let, na Ex-temporu Piran 2014.

 

O Nini Koželj

Nina Koželj je umetnica, rojena 1985, v Ljubljani. Po končani Srednji šoli za Oblikovanje in fotografijo v Ljubljani, se je vpisala na Pedagoško fakulteto (Likovna pedagogika) v Ljubljani, kjer je v letih 2007 – 2010 asistirala kot demonstrator pri predmetu keramika, pri prof. Mirku Bratuši, ter v obdobju 2009 – 2011 kot demonstrator pri predmetu grafika, pri prof. Črtomirju Frelihu. Od leta 2010 vodi tečaje kiparstva in grafike (v tandemu z Zoro Stančič) za odrasle v Art Centru Pionirskega doma v Ljubljani, od leta 2013 pa tudi likovne delavnice za najmlajše v Družinskem centru Mala ulica.

V preteklih letih se je s samostojnimi razstavami predstavila med drugim tudi v galeriji Vrt ZDSLU v Ljubljani, Galeriji Gorenje, Galeriji Ivana Groharja, Zavodu za Kiparstvo, ter številnimi skupinskimi razstavami doma ter v tujini . V letu 2008 je prejela priznanje fotografske zveze Slovenije, v letu 2010 štipendijo švicarske fundacije Vordemberge-Gildewart, 2014 priznanje za kakovostno likovno delo na kamniškem ex-temporu ter nagrado za najboljše delo avtorja, starega do 35 let, na 49. mednarodnem ex-temporu Piran 2014.

Živi in dela v Stahovici nad Kamnikom.

www.ninakozelj.eu

zverine-ninekozelj1