Naslovnica / Dogodek / Odprtje Vojnega muzeja Triglav Kamnik

Odprtje Vojnega muzeja Triglav Kamnik

 

Kulturno zgodovinsko društvo Triglav je bilo ustanovljeno leta 2007 kot prostovoljna organizacija, ki združuje vse tiste, ki jih zanima vojaška zgodovina. Društvo sodeluje pri različnih razstavah vojaške opreme, orožja in vozil. S približno 50 člani je edino svoje vrste v Sloveniji in se ukvarja tudi z organizacijo različnih zgodovinskih dogodkov ter ponazoritev, ki so se oziroma bi se lahko zgodili na območju Slovenije oziroma nekdanje Jugoslavije. Ravno tako se skupine društva udeležujejo najrazličnejših prireditev ostalih evropskih držav. Društvo neguje tradicijo nekaterih enot iz preteklosti z območja Slovenije, predvsem iz časa prve in druge svetovne vojne.

V zadnjih treh letih so urejali prostore in muzejsko zbirko v prostorih pod glavno avtobusno postajo v Kamniku, natančneje na Maistrovi ulici 18.

Muzej bo obsegal vojaškozgodovinsko zbirko od prve svetovne vojne do osamosvojitve in delček edinstveno ohranjene vojaške industrije, ki je delovala v nekdanji tovarni Kemijska industrija Kamnik.