Naslovnica / Dogodek / Osnovni tečaj za varnejšo hojo v planine v snegu – teoretični del

Osnovni tečaj za varnejšo hojo v planine v snegu – teoretični del

Se bi radi naučili osnov varnejšega obiskovanja gora, pa ne veste na koga se bi obrnili?

Hodite v hribe tudi pozimi oz. takrat, ko je na njih še sneg in led – a še nimate veliko znanja in izkušenj. Bi radi dobili osnovno znanje o potrebni opremi in njeni uporabi za varnejšo hojo v snegu v hribe, o nevarnostih, ki pretijo v zasneženih planinah in osnovah pravilnega gibanja. Ali pa bi radi samo izpopolnili svoje znanje?!

Potem je ta tečaj pod vodstvom izkušenih mačkov kot nalašč za Vas.

tečaj zimske hoje v gore

Kdaj 10.12.2014
Kje Sedež PD Kamnik, Šutna 42, 1240 Kamnik
Vodnik / kontakt Bojan Pollak
Prijave do ponedeljka, 08. 12. 2014, do 18. ure na bojan.pollak@siol.net ali na 041/826 375 ali 01/83 91 747
Informacije na E-naslov bojan.pollak@siol.net ali na 041/826 375 ali 01/ 83 91 747
Namen Tečaj je namenjen predvsem tistim, ki hodijo v hribe tudi pozimi oz. takrat, ko je na njih še sneg in led – vendar ne ledeniki, a še nimajo veliko znanja in izkušenj. Na njem naj bi dobili osnovno znanje o potrebni opremi in njeni uporabi za varnejšo hojo v snegu v hribe, o nevarnostih, ki pretijo v zasneženih planinah in osnovah pravilnega gibanja. Zanimiv pa je tudi za tiste z več izkušnjami, ker lahko na njemu izpopolnijo svoje znanje.
Cena Člani PD Kamnik (plačana članarina 2014): 15,00 €, člani ostalih PD (plačana članarina 2014): 20,00 €, nečlani PZS: 25,00 €
Oprema / dokumenti Poleg dobre planinske obutve, obleke, rokavic, kape, gamaš in podobnega, še cepin, dereze in palice.

Že na teoretični del tečaja lahko prinesete svojo opremo, da bo strokovno pregledana. Če opreme nimate, se jo bo dalo nekaj tudi sposoditi, kar bi se dogovorili na teoretičnem delu v sredo.

Strokovnjak vam bo po vaši želji odgovarjal tudi na vsa vaša vprašanja v zvezi s hojo v hribe pozimi.

Stroški, ki se delno pokrivajo s prispevkom, so: uporaba prostora, brošura (opomnik za opremo in nevarnosti), 3 predavanja, svetovanje, pregled opreme, morebitna sposoja opreme, vodenje na vajah, na turi in pisno gradivo: o opremi, nevarnostih in osnovah gibanja v gorah in planinah v snegu. Ostali stroški tečaja (prevoz, prehrana, zavarovanje itd.) v tej ceni niso vključeni.