Naslovnica / Dogodek / Patagonija – Potovanje skoraj na konec sveta 

Patagonija – Potovanje skoraj na konec sveta 

Potovanje na konec sveta, pravijo potovanju v Patagonijo. Skoraj na konec, pravi Miro Štebe, ki nas bo tokrat popeljal na skrajni zaključek ali začetek Južne Amerike, v deželo, ki jo bičajo viharji, nevihte in druge naravne sile, a popotnika nagradi tudi s spokojnostjo, neskončno modrino neba, brezmejnimi razgledi čez ravnice – pampe, ki se poljubljajo z obzorjem.

Dih zastaja ob pogledih na drzne skalne velikane, za katere se zdi, da zanje zakoni težnosti ne veljajo. Tam so alpinisti, tudi naši, pisali dramatične zgodbe osvajanja skrajnih meja človeških zmogljivosti. Med drznimi tritisočaki se zrcalijo številna jezera in jezerca, proti svoji preobrazbi pa polzijo mogočni razbrazdani ledeniki.

Deželo na drugem koncu sveta, ki s svojimi nasprotji,  lepotami in zanimivostmi ne pusti hladnega nikogar, ki jo obišče, boste lahko spoznavali v neposrednem prenosu na Facebook strani Samostan Mekinje in Youtube kanalu Dom kulture Kamnik.

Dogodek organizira Javni zavod Mekinjski samostan ob pomoči Zavoda Mladinski center Kotlovnica Kamnik in Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik.