Oktober 2022

pet07okt20:00pet21:00Patricija Crnkovič: Zgubani časi - ponovitev avtorske plesne predstave20:00 - 21:00 Dom kulture Kamnik

Čas

(Petek) 20:00 - 21:00

Lokacija

Dom kulture Kamnik

Fužine 10, 1241 Kamnik

Podrobnosti

Zgubani časi je avtorska solo plesna predstava kamniške plesalke Patricije Crnkovič. Osrednji motiv predstave je iskanje bistva posameznika skozi zaznavno polje in intuitivno vodenje.

Ko želimo razumeti sebe zunaj omejitev lastnega spomina, ki ji vedno subjektiven in pogojen s časom in prostorom, se lahko zatečemo v telo, ki v sebi nosi plasti tako naše osebne zgodbe kot tudi kolektivnega spomina ter izkustva. Skozi proces umetnica raziskuje kaj ustvarja posameznikovo večplastno osebnost, kaj z danimi predispozicijami ustvarjamo in zapuščamo ter kdo smo, ko opustimo naše lastne pogojene predstave o samemu sebi? Ekspresivno telo, ki živi v centru predstave skozi ekstremna večplastna stanja in globinsko zaznavanje okolja, predstavlja koščke naše realnosti. Ti se izgubljajo skozi čas in hkrati v vsakem trenutku obstajajo kot delci potenciala v kvantnem polju.

Patricija Crnkovič (1997) je zaključila Konzervatorij za glasbo in balet Ljubljana ter imela uspešno kariero v mednarodni plesni organizaciji IDO, kjer je dosegla evropska in svetovna odličja. Po končani tekmovalni karieri se je spoznala s sodobnim plesom in nadaljevala s študijem plesa na priznani rotterdamski univerzi Codarts. Med študijem je nastopala v mednarodni plesni turneji v koreografijah Hofesh Shechter, Marco Goecke, Antonin Comestaz, Simon Kuban.. Kot pripravica je sodelovala z belgijsko kompanijo IB dance company in priznanim amsterdamskim ansamblom ICK Amsterdam. Po končanem študiju je sodelovala v različnih projektih v Sloveniji in Španiji. Skupaj s Tjašo Bucik sta letos ustvarili prvo VR plesno predstavo v produkciji Zavoda En-knap. Je prejemnica več nagrad, med drugim je prejela 2. nagrado na tekmovanju Evrovizijskih mladih plesalcev ter 1. nagrado na državnem tekmovanju koreografskih miniatur.

produkcija: Patricija Crnkovič
koprodukcija: Zavod za kulturo Kamnik

avtorstvo, koreografija, tekst in ples: Patricija Crnkovič
oblikovanje zvoka: Maj Šavli
oblikovanje luči: Primož Jeras

Vstopnina: 8 €

Rezervacija in prodaja vstopnic: 041 360 399 / info@domkulture.org / pisarna DKK, Fužine 10, 1241 Kamnik (pon., tor. in pet.: 10.00–12.00, sre. in čet.: 14.00–18.00), bencinski servisi Petrol s sistemom mojekarte.si, www.mojekarte.si ter ostala prodajna mesta mojekarte.si (trafike 3dva, M holidays, itd.).

Foto: Aleš Romaniuk

 

Organizator

Javni zavod za kulturo Kamnik