Naslovnica / Dogodek / Pest besed 005 – Buda v meni

Pest besed 005 – Buda v meni

 

Vrzi se klepajo, rime gradijo, naši pesniki, od navdiha kipijo!


8. aprila, Vas vabimo na naslednjo Pest besed!

Medtem, ko množica ljudi vsak dan beži na zahod, se bomo mi z mislimi vsaj za trenutek, preselili v samo srce orienta. Datum našega dogodka je Budov rojstni dan, zato bo tudi tema večera povezana z njim, naslov je namreč Buda v meni. Spopad na temo večero bo tokrat prišel na vrsto v finalu; kdo pa se bo prebil v finale, je odvisno od vas obiskovalcev.

Obetajo se vam štirje izjemni cikli pesnikov, vse skupaj pa bo dodatno popestril “skoraj hišni bend” in tradicionalna klubska atmosfera.

Naj vas udari Pest besed!

—-

Prijave izbiramo na naslovu pestbesed@gmail.com, kjer se lahko pozanimate tudi o dodatnih informacijah.

—–

Pest besed je dogodek, ki poizkuša uveljaviti zahodu že dobro poznane večere slam poezije. Gre za tako imenovano urbano, underground poezijo, predvsem družbeno kritično, satirično, čeprav se na odru pojavljajo stihi vseh vrst, ključna pa je avtorjeva interpretacija pesmi.

Za vznemirljivost poskrbi tekmovalni element, saj se 6 pesnikov pomeri na odru z avtorsko poezijo. Hkrati pa občinstvo aktivno sodeluje, saj odloča o zmagovalcu, ocenjuje pa tako samo poezijo kot tudi interpretacijo le te. Tekmovanje poteka v štirih krogih; v prviem in drugem se predstavijo vsi nastopajoči, potem iz občinstva naključno izbrani sodniki z glasovalnimi listi izberejo 4, ki gredo v naslednji krog. Enako se ponovi tudi v tretjem krogu; v zadnjem oziroma četrtem krogu pa med finalistoma o zmagovalcu odloči celotno občinstvo z aplavzom. Zmagovalec prejme Modro knjižico in jo poseduje do naslednjega večera Slam poezije. Tja zapiše eno od svojih pesmi, na naslednjem večeru slam poezije pa naslov nosilca Modre knjižice poizkuša ubraniti.

K čarobnosti večerov pridodajo temačno ozračje, male kockaste mizice, na katerih brlijo sveče in na katerih se znajde tudi kakšen prigrizek in pijača, ter prijetna glasba v živo, ki občinstvo zabava ob odmorih.