Naslovnica / Dogodek / Pogovor z iraško begunko Saro Bevc Jonan

Pogovor z iraško begunko Saro Bevc Jonan

Oktober 2019

pet04okt17:0019:00Pogovor z iraško begunko Saro Bevc Jonan17:00 - 19:00 Frančiškanski samostan Kamnik, Frančiškanski trg 2 1241 Kamnik Organizator: Društvo sv. Jakoba Vrsta prireditve:Pogovorni večer

Čas

(Petek) 17:00 - 19:00

Lokacija

Frančiškanski samostan Kamnik

Frančiškanski trg 2 1241 Kamnik

Podrobnosti

Društvo Demos na Kamniškem, Socialna akademija in Društvo sv. Jakoba, v okviru Socialnega tedna, vabijo na pogovor z nekdanjo begunko in ilegalno migrantko iz Iraka Saro Bevc Jonan.

Sara Bevc Jonan ve, s kakšnimi strahovi in stiskami se soočajo begunci, ko se poskušajo v neznani jim Sloveniji ponovno postaviti na noge. Sama je bila v to primorana leta 2003, ko je, kot kaledejska kristjanka, skupaj s starši zapustila svojo domovino ter iz Iraka prek Sirije in Turčije ilegalno prispela na Balkan in od tam v Slovenijo. Družino so februarja 2003 tihotapci ljudi, katerim so morali plačati več tisoč evrov, pustili v Novi Gorici in jim rekli, da so v Italiji.

Danes je inženirka fizike Sara Bevc Jonan slovenska državljanka, ki je aktivno vključena v slovensko skupnost, Slovenija pa je zanjo druga domovina. V Sloveniji dela z begunci, ki potrebujejo mednarodno zaščito. Poučuje arabščino, govori pa tudi aramejsko in kaldejsko, jezike, ki so jih govorili v Jezusovem času. Rada pomaga ljudem v stiski, posebej beguncem. Zelo dobro se je naučila slovenskega jezika, spoštuje slovenske navade in kulturo, poudarja, da je obenem ponosna tudi na svoje iraško poreklo, ki ga ohranja.

S Saro Bevc Jonan se bo pogovarjal publicist in pesnik Jožef Pavlič.

Organizator

Društvo sv. Jakoba