Naslovnica / Dogodek / Pohod z baklami ter obisk Dedka Mraza

Pohod z baklami ter obisk Dedka Mraza

Ker je vsaka nedelja prav poseben dan, vas z veseljem vabimo, da pridete  v skrivnostni in magični mekinjski samostan, kjer vas bo obiskal Dedek Mraz.

Za obzidjem nekdanjega samostana bomo skupaj z vami prižgali stotine malih svečk, poslušali lepo glasbo, celo pravi orkester Božičkov z velikimi trobentami pride.

Skuhali bomo čaj in se, če bo le malo snega, tudi  dričali po snegu in delali snežake. Tudi jaslice bomo postavili v samostanskem atriju. Božično zgodbo bosta iz zvočnikov pripovedovala Breda Podbrežnik in Rok Kosec.

V nedeljo, 19. decembra 2021, ob 17. uri pride Dedek Mraz, z njim pa pridejo tudi  Z Dedkom Mrazom pridejo tudi Božički, ki igrajo na velike trobente in jim pravimo Slovenski tuba evfonij,  pod dirigentskim vodstvom Kamničana Uroša Koširja.

Opozorilo: Avtomobile naj starši pustijo pri kamniškem stadionu Prijateljstva ali pri Domu kulture Kamnik.

Pohod z baklami

Za tiste bolj pogumne pa smo pripravili nekaj čisto posebnega. Eno uro prej, ob 16. uri, gremo na krajši pohod izpred Maleševe galerije na Glavnem trgu do samostana, kjer bomo skupaj z ostalimi Dedka Mraza.

Med potjo se bomo malo ustavljali, poslušali zanimive zgodbe, ki smo jih pripravili v sodelovanju s Knjižnico Franceta Balantiča Kamnik, najpogumnejši bodo dobili tudi bakle, s katerimi si bomo svetili pot pred sabo, iskali zaklad in odganjali strah. Pot nas bo vodila po mestu od Glavnega trga mimo Maistrovega spomenika, po Žebljarski ulici skozi Keršmančev park, pa skozi Prašnikarjev drevored do samostana.

Saj nam ni treba posebej napisati, da obujte take čevlje, v katerih vas ne bo strah in ki ne spuščajo vode do nogavičk. A, pa še to: za pohod se morate prijaviti na elektronski naslov info@samostanmekinje.si.

Vljudno vabljeni!