Naslovnica / Dogodek / Pohodniški vikend v Tuhinjski dolini z novimi gozdnimi doživetji

Pohodniški vikend v Tuhinjski dolini z novimi gozdnimi doživetji

V Tuhinjski dolini bodo tudi letos tradicionalno potekali pohodniški dnevi od petka, 23. septembra do nedelje, 25 . septembra 2022 v organizaciji Term Snovik in Turističnega društva Tuhinjska dolina.

Za vse ljubitelje narave in aktivnega preživljanja prostega časa je pripravljen odličen program različnih zahtevnosti, predvsem pa v Termah Snovik letos dopolnjujejo pohodniške dneve s čisto novimi turističnimi produkti, edinstvenimi gozdnimi doživetji, ki so jih razvili skladno s strategijo slovenskega zelenega butičnega turizma. Razvili so kar sedem novih programov gozdnih doživetij za posameznike, pare, tudi družine in otroke, skupine. Nova gozdna doživetja ponujajo predvsem pristen stik z naravo, spoznavanje njene moči za učinkovito sprostitev, dobro počutje v hitrem stresnem življenju in prav tako tudi digitalno razstrupljanje.

Petek, 23. 9. 2022

KNEIPPOVO BOSONOGO DOŽIVETJE – NAJ TEMATSKA POT 2018
Trajanje: 16:00 – 18:00  Zahtevnost: nezahtevno; bosonoga hoja Potek: voden bosonog sprehod po 3,2 km dolgi bosonogi poti, ki vodi po enajstih naravnih elementih. Med sprehodom se seznanimo s Kneippovo življenjsko filozofijo in nauki, prikažemo oblive nog z mrzlo vodo, kopel rok in štorkljasto hojo po potoku. Vključena je tudi vodena meditacija in Kneippov prigrizek. Cena: 10 €/osebo Prijave na recepciji term ali preko emaila animacija@terme-snovik.si.

POHOD V SOJU BAKEL DO IZVIRA TERMALNE VODE
Ura: 21:00
Trajanje: 1 ura Zahtevnost: nezahtevno Potek: zbor pri Termah Snovik in razdelitev bakel, nato pa pohod do izvira termalne vode, kjer si boste lahko natočili zdravilno termalno vodo. Spoznali boste zgodbo o najdbi termalnega izvira in ustanovitvi Term. Skupaj se nato vrnemo do izhodišča. Cena: 1€/osebo, prijave na recepciji term

Sobota, 24. 9. 2022

GOZDNO DOŽIVETJE Z MEDITACIJO Nov termin: sobota, 24. 9. 2022  Trajanje: 10:00 – 12:00, 2 uri Zahtevnost: nezahtevno Potek: sprehod skozi gozd in vodena meditacija v gozdu, sprostitev v visečih mrežah, vaje učinkovitega spopadanja s stresom. Na koncu udeležence pričaka še napitek z zdravilno termalno vodo in zdrav prigrizek presenečenja. Cena: 20 €/osebo

Prijave na recepciji term ali preko emaila animacija@terme-snovik.si.

POHOD NA KMETIJO BURJA z degustacijo domačih izdelkov Nov termin: sobota, 24. 9. 2022  Trajanje:  13:30 – 15:00  Zahtevnost: nezahtevno Potek: pohod do kmetije Burja, ogled domačije, degustacija mlečnih izdelkov, izdelava sadnih jogurtov Cena: 6,5 €/osebo

Prijave na recepciji term ali preko emaila animacija@terme-snovik.si.

Nedelja, 25. 9. 2022

ODPOVEDANO ZARADI SLABE VREMENSKE NAPOVEDI: POHOD NA MENINO PLANINO: Nedelja, 25. 9. 2022  Vabljeni na tradicionalni pohod na Menino planino, ki ga vsako leto organizira Turistično društvo Tuhinjska dolina. Začetek poti je pri Termah Snovik, nato pa se z vmesnimi postanki peš odpravite na Menino. Pričetek: ob 7. uri izpred Term Snovik Pohod traja 6, 5 ure, je zahteven, potrebna ustrezna planinska oprema.

Opis pohoda: Pot bo vodila po tematski in planinski poti, katero določi vsako leto vodja pohoda, g. Drolc Marjan. Na poti bodo predstavljene zanimivosti  čudovite Tuhinjske doline. Pot bo vodila na Prevalo, ki daje velik energetski potencial ter čudovit razgled na štajersko stran, nadaljevali bomo do lovske koče, kjer bo sledila malica z obaro in pijača dobrodošlice za okrepčilo. Nato se pot nadaljuje na planino Travnik, naprej do planinskega Doma na Planini Menini s krajšim postankom za nove moči in kavico. Nato nadaljujemo do OVČARSKEGA STANU, kjer bomo deležni jedi iz pod peke in prijetnega druženja. Vrnitev v dolino: lahko se vrnete peš, zagotovljen pa bo tudi prevoz do Term Snovik.

Prijavnina: 15 €, za otroke 8 €.  V to ceno sta vključena dva obroka hrane in ena pijača. Obvezne so predprijave do četrtka 22. 9. 2022, plača se lahko ob predprijavi na recepciji term ali na samem pohodu. Dodatne informacije: 041 633 779.

Besedilo in fotografije: Terme Snovik