Naslovnica / Dogodek / Predavanje o Jožetu Plečniku

Predavanje o Jožetu Plečniku

O Jožetu Plečniku bo predaval dr. Noah Charney, ki je pridobil doktorat ravno iz poznavanja dragocenih del svetovno znanega slovenskega arhitekta. Razkril vam bo zakaj ga je kot tujca iz daljne Amerike Plečnik tako očaral in zakaj ga je od vseh Plečnikovih del najbolj fascinirala ravno kapela Božjega groba v frančiškanskem samostanu.

Dr. Charney je ameriški pisatelj uspešnic, profesor umetnostne zgodovine in kolumnist, avtor svetovne uspešnice, romana Tat umetnin (2007). Rojen je bil v New Haven-u v Connecticutu, potem ko je bival v številnih evropskih mestih, pa se je z družino ustalil v Kamniku. Strokovno predavaje z dr. Noahom Charneyem bo potekalo v angleškem jeziku, zagotovljen bo tudi prenos v živo preko socialnih omrežij.

Obvezna rezervacija in prevzem BREZPLAČNIH vstopnic: 041 360 399info@domkulture.org / pisarna DKK, Fužine 10, 1240 Kamnik (pon., tor. in pet.: 10.00–12.00, sre. in čet.: 14.00–18.00), TIC Kamnik, bencinski servisi Petrol s sistemom mojekarte.si, www.mojekarte.si ter ostala prodajna mesta mojekarte.si (trafike 3dva, M holidays, itd.)

Opozorilo: ​Javnih kulturnih prireditev se skladno s trenutno veljavnimi ukrepi lahko udeležijo tisti gledalci, ki izpolnjujejo predpisane zahteve v zvezi z virusom SARS-CoV-2 glede prebolelosti, cepljenosti in testiranosti (t.i. pogoj PCT ob predložitvi osebnega dokumenta). Obvezno je nošenje zaščitnih mask (kirurških ali FFP2).