Naslovnica / Dogodek / probahodniK: Killa Brin in DaGemini

probahodniK: Killa Brin in DaGemini

Predstavitev kompilacije probahodniK s koncertom dveh kamniških zasedb – Killa Brin in DaGemini.

Killa Brin

Stin Brinovec prihaja z Duplice. Naselje, katerega največji ambasadorji so najverjetneje skupina Matter, pa ima vsekakor vpliva na izraz umetnikov in ustvarjalcev, ki so zrasli v njem in se kalijo naprej. Med njih vsekakor sodi Stin Brinovec, ki je pod imenom Killa Brin navdušil s svojimi rimami ter lo-fi prezenco. Trenutno najaktivnejši uporabnik kotlovniškega studia pa dokazuje, da kljub svoji mladosti lahko pokončno stoji ob boku ustvarjalcem kamniške glasbene scene.

DaGemini

DaGemini oziroma Martin Vidmar je raper iz Kamnika. Kljub svoji mladosti pa se sliši, da ima jasen cilj in vizijo, katero nesporno preliva v glasbo. Njegov optimistični pogled na svet ga žene k ustvarjanju, s svojimi beati in melodijami pa želi motivirati svoje poslušalce. Stilsko se giblje med klasičnim rapom in hip hopom, katerim pot so izklesali mnogi veliki raperji čez lužo, Martin pa jo v svoji evropski maniri poveže v zanimiv zvok izpod kamniških vršacev.

probahodniK

V osrčju vročega kotla je nastala ideja, podoba in ime, lokalno glasbeno sceno pa je prebudila nova Kotlovniška stvaritev, probahodniK. Javni natečaj Mladinskega centra Kotlovnica je k sodelovanju povabil še neodkrite bisere kamniške kotline z namenom pregleda lokalne glasbene ustvarjalnosti. Sodelujoči glasbeniki ali zasedbe so morale poslati dve avtorski še neobjavljeni skladbi, le-te pa so prišle pod drobnogled prekaljene strokovne žirije. Blaž Flerin, Matic Smolnikar in Gašper Selko so prejeli dvanajst skladb šestih različnih zasedb, ki so postale del prve izdane kompilacije na Kamniškem. Sodelujočih zasedb ne krasi le mladost, temveč raznolikost in profesionalni pristop k ustvarjanju. Izbrane zasedbe so Before Time, Echoes, Navihani Štumfki, Stin Brinovec (Killa Brin), Martin Vidmar (DaGemini) ter Teja Poljanšek s svojo mednarodno zasedbo Eleutheria. Če se je že pred časom iz ljubljanskih ulic, ”bend placov” in podobnih ustvarjalnih prostorov govorilo o tako imenovani ”kamniški sceni”, je kompilacija živi dokaz, da je le-ta še kako živa in da jo je potrebno negovati še naprej.

vstopnina: 5 EUR