Naslovnica / Dogodek / Prvomajska pravljica na Starem gradu

Prvomajska pravljica na Starem gradu

 

prvomajska pravljicaObčina Kamnik in Zavod za turizem in šport v Občini Kamnik pripravljata pravo prvomajsko druženje in vas s prireditvijo »Prvomajska pravljica na Starem gradu« vabita, da se, spoštovane občanke, spoštovani občani, pridružite tudi vi, in sicer v soboto, 30. aprila 2016 in v nedeljo, 1. maja 2016.

Zgodnje praznično nedeljsko jutro lahko začnete s tradicionalno budnico Mestne godbe Kamnik, ali pa se peš odpravite na prizorišče celodnevnega dogajanja, na Stari grad, kjer bo od 8. ure dalje na voljo tradicionalni prvomajski golaž. Ob 11. uri boste lahko prisluhnili številnim zanimivim mislim in zgodbam o delu, delavstvu in naši domovini, za najmlajše pa se bodo odvijale ustvarjalne delavnice, občanke in občane pa bo ob največjem praznovanju socialnih in gospodarskih dosežkov mednarodnega delavskega gibanja nagovoril župan Občine Kamnik Marjan Šarec. Dogajanje bodo s petjem popestrile Ljudske pevke Predice, za udarne ritme bodo poskrbele članice in člani Mestne godbe Kamnik ob družbi članic Društva kamniških mažoretk Veronika, ki bodo s plesnimi ritmi ogrele plesišče za zaključek praznovanja, ko vas bo z domačimi vižami v poskočne ritme povabila skupina Špica.

V času prireditev na Starem gradu, torej v soboto, 30. aprila 2016 in nedeljo, 1. maja 2016, na prizorišče ne bo možno dostopati z osebnimi avtomobili. Organiziran bo brezplačen avtobusni prevoz na relaciji Kamnik–Stari grad– Kamnik. Avtobus bo vozil izpred parkirišča Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra do Starega gradu po spodnjem voznem redu.

Nedelja, 1. maj 2016

Kamnik–Stari grad          Stari grad–Kamnik

ob 9:40                            ob 14:30

ob 10:00                          ob 15:00

ob 10:40                          ob 15:30