Naslovnica / Dogodek / Razstava MANDAL avtorice Vlaste Bider

Razstava MANDAL avtorice Vlaste Bider

 

Vabljeni na odprtje razstave MANDAL avtorice Vlaste Bider, ki bo v sredo, 20. aprila 2016, ob 15.30 v predverju občinske stavbe v Kamniku. Avtorica je Kamničanka že od mladih nog, svoja dela pa bo na ogled postavila prvič.  Mandale ustvarja že 12 let, in sicer predvsem za »svojo dušo«. »Sedaj pa je čas, da jih ponudi na ogled še komu«, kot pravi. Mandale so ročno delo avtorice in so plod njene lastne domišljije, ki se prepleta z različnimi elementi in simboliko. Vsaka je unikat in odraz danega trenutka, seveda pa tudi njenih slikarskih, duhovnih in drugih znanj.

Program se bo pričel ob 15.30. Za kulturno popestritev bo poskrbel nekdanji baritonist Ljubljanske opere Zdravko Perger in Antonija Ribič, ki je nastopila v oddaji Dan najlepših sanj.

KAJ JE MANDALA?

Mandala je starodavni simbol, katere začetki segajo že v čas prvih civilizacij. V njih najdemo različne geometrijske oblike, ki simbolizirajo celovitost in enotnost stvarstva (vesolja). Uporabljajo se lahko za meditacijo, skozi svojo močno simboliko pa vplivajo tudi na našo zavest in počutje. Mandala je lahko naš neizmeren vir energije, že sam pogled lahko v nas utvari globok občutek miru, sproščenosti, povezanosti s kozmosom in samim seboj.

Razstava bo v preddverju in v prvem nadstropju občinske stavbe na ogled vse do petka, 20. maja 2016, v času uradnih ur Občine Kamnik. (ponedeljek, od 8. do 12. ure in od 13. do 15. ure, v sredo, od 8. do 12. ure ter od 13. do 17. ure in v petek, od 8. do 13. ure.)