Naslovnica / Dogodek / (Samo)čistilna akcija: Očisti svojo najljubšo lokalno sprehajalno pot

(Samo)čistilna akcija: Očisti svojo najljubšo lokalno sprehajalno pot

Drage sozemljanke in dragi sozemljani!

22. aprila obeležujemo svetovni dan Zemlje, ker pa to zadeva vse nas, tudi tiste, ki živimo za luno ali na luni, te kotlovničarji pozivamo na samoizolacijsko čistilno akcijo:  OČISTI SVOJO NAJLJUBŠO LOKALNO SPREHAJALNO POT!

V času karantene imamo gibanje omejeno in ker ne hodimo v velemesta ali pa na morje, se večkrat sprehajamo po lokalnih poteh in gozdičkih. Mogoče si tako kot mi opazil_a, da je ob Kamniški Bistrici, na polju ali pa ob cesti kar nekaj smeti. Zato je v sredo idealen čas, da se z nami večkrat prikloniš Zemlji, ker nas gosti, in ji pomagaš tako, da jo očistiš nesnage. Vse, kar potrebuješ s seboj na sprehodu, so vrečka in zaščitne rokavice (ali prijemalo za smeti, če ga imaš). Če boš s seboj vzel_a več vrečk, boš smeti lahko že sproti sortiral_a.

Da ne bo ostalo le pri individualnem pobiranju smeti, med sprehodom poslikaj ali posnemi, kaj si našel_la, in to objavi v dogodek ali pošlji na info@kotlovnica.si. Prejete posnetke najdenih smeti bomo uredili in predvidoma prikazali na online dogodku.

Ko zaključiš s sprehodom, zbrane odpadke odloži na ekološkem otoku ali v domače smeti v skladu z vrsto odpadkov. Tekom sprehoda seveda spoštuj pravila, ki veljajo v času karantene, poberi zgolj smeti, za katere veš, da jih lahko varno odložiš na primernih zbirnih mestih, predvsem pa se zabavaj v sonaravnem dejanju!