Naslovnica / Dogodek / Slovensko mladinsko gledališče: Pavla nad Prepadom

Slovensko mladinsko gledališče: Pavla nad Prepadom

pavlanadprepadom_obdelana_hirest__peteruhan_289-001

KDAJ: četrtek, 11. 12. 2014, ob 19.30 uri
KJE: Dom kulture Kamnik

Drama o nekdanji prvi dami evropskega alpinizma Pavli Jesih

Slovensko mladinsko gledališče
PAVLA NAD PREPADOM
Drama
Maistrov abonma in za izven

Besedilo: Andrej E. Skubic
Režija: Matjaž Pograjc
Igrajo: Maruša Oblak, Katarina Stegnar, Barbara Ribnikar, Primož Bezjak, Uroš Kaurin, Boris Kos in Blaž Šef

Režiser Matjaž Pograjc je svojim umetniškim sodelavcem že obul gojzarje, saj se ne bodo preizkusili le na odru, temveč tudi v gorah. Prav v slovenskih gorah bodo nastali prvi posnetki za predstavo Pavla nad prepadom, navdih zanjo pa je življenje alpinistke Pavle Jesih. Dramsko besedilo za Pograjčevo režijo ustvarja Andrej E. Skubic, prevajalec, dramatik in romanopisec, ki nas je navdušil s številnimi romani, med katerimi so Grenki med, Fužinski bluz, Popkorn in Koliko si moja?. Slovensko mladinsko gledališče se bo pri raziskovanju življenja Pavle Jesih povezalo tudi z Muzejem novejše zgodovine Slovenije.

Pavla Jesih (1901–1976) je bila iz premožne mesarske družine. Rojenice so ji v zibelko podarile poslovnost, v srce pa radovednost, željo po neznanem. Gore so bile zanjo tisti svet, kjer je lahko začutila neodvisnost, obrat od družinske ekonomije. Vseskozi je živela in delovala samorastniško, kot neupogljiv viharnik.

Vstopnina: 15 eur / 12 eur – mladi do 26 let, upokojenci in abonenti DKK
Rezervacija in prodaja vstopnic: 041 360 399 / 01 839 76 06 / info@domkulture.org / pisarna DKK, Fužine 10, 1240 Kamnik (pon. in pet. 9.00 – 14.00, tor. – čet. 9.00 – 17.00), TIC Kamnik, bencinski servisi Petrol s sistemom mojekarte.si, www.mojekarte.si ter ostala prodajna mesta mojekarte.si (trafike 3dva, M holidays, itd.)