Naslovnica / Dogodek / Sobotni piknik v Gostilni Pod žičnico v Kamniški Bistrici

Sobotni piknik v Gostilni Pod žičnico v Kamniški Bistrici

Duo-PustotnikV soboto, 1. avgusta, od 13. do 19. ure bo na letnem vrtu pri Gostilni Pod žičnico v Kamniški Bistrici potekal piknik z živo glasbo, tokrat z Duom Pustotnik.

Orkester Pustotnik smo Slovenci spoznali, ko so se prijavili na oddajo Slovenija ima talent, kjer so zasedli 2. mesto v finalni oddaji. 40-članski orkester je plod Tomaževih učencev, saj sta skupaj s Tjašo ustanovila svojo zasebno glasbeno šolo. Odličen nastop pa je za orkester Pustotnik pomenil medijski preboj in prepoznavnost širom po Sloveniji in tudi v tujini. V sodelovanju s Turizmom Ljubljana so prepotovali Bih, Srbijo, Hrvaško, Slovenijo, Italijo in Avstrijo. Predstavljali so Slovenijo in njene lepote.

Tomaž je pri osmih letih pričel z učenjem harmonike in klavirja, leta 1993 pa je postal absolutni prvak na evropskem tekmovanju diatonične harmonike v Udinah in Babni gori. Tjašo smo pred tem lahko spoznali po nazivu » Prvi glas Gorenjske«, dvakrat je bila prisotna tudi na Melodijah morja in sonca in vedno je prišla v finale.

Duo Pustotnik je začel z svojimi nastopi, ko se je evforija z orkestrom Pustotnik malce polegla, še vedno pa v svoji glasbeni šoli kalita številne talente. Posebnost Dua Pustotnik je tudi ta, da vse izvajata v živo. Sliši se ju tako v sosednji Avstriji, kot na Hrvaškem.

Velika planina - Foto: Aleš Frelih

Velika planina – Foto: Aleš Frelih

Predlog za sobotni izlet: Pohodniki se lahko dopoldne odpeljete z nihalko in s pred kratkim prenovljeno sedežnico na Veliko planino, se sprehodite po prečudoviti neokrnjeni naravi, nato pa se ob vrnitvi v dolino Kamniške Bistrice ustavite pri Gostilni pod žičnico, kjer bo veselo v družbi Dua Pustotnik, poskrbljeno pa bo tudi za vaše brbončice s slastnimi jedmi iz žara.

Preživite čudovito sobotno popoldne v zavetju doline Kamniške Bistrice in se poveselite z nami!