Naslovnica / Dogodek / Svet pri nas, glasba in pravljice na glas

Svet pri nas, glasba in pravljice na glas

V soboto, 11. junija 2022, se bo, v okviru Križnikovega pravljičnega festivala 2022, v parku Pod lipami v Motniku veliko dogajalo vse od 14. ure do večera.  Vabimo vas pod krošnje starih lip na SVET PRI NAS, GLASBA IN PRAVLJICE NA GLAS.

S pravljico, glasbo in igrami bomo potovali po različnih kontinentih. Preko afriških bobnov v spremstvu mojstra Issiake Sanouja iz Burkine Faso in ob zvokih piščali argentinskega glasbenika Guillerma Escalanteja bodo oddaljene dežele postale prav blizu.

V popoldanskem času, ob 16. uri, bomo lahko prisluhnili tudi otroškim zgodbam, letošnji novosti festivala. Gre za nastope osnovnošolcev, ki so se udeležili Pripovedovalske šole, ki jo je izvajala Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik.

Ob 17. uri, bomo podelili nagrade likovnega natečaja in se srečali v Krčmi pri Križniku – pripovedovalski predstavi Roka Kušlana in Andreja Štularja. Dogodek bo povezoval Luka Korenčič, nagrajena likovna dela pa bodo tudi razstavljena.

Uro pozneje pa se bomo družili s štajerskimi jamarji in PASTIRICO BIBO – pravljica o pastirici izpod Menine planine in Dobrovelj. Pravo jamarsko pravljico, ki je delo Alenke Jelen in Klemna Volovška, bo na pravljični dan pripovedoval Jože Remšak – Zotler. Pravljično vzdušje pa bodo člani štajerskih jamarjev navdihnili s pravljičnimi pesmi in jamarsko himno.

Ob 19. uri bomo prisluhnili pripovedovanju domačinov iz Motnika in okolice. To so: Božo Zupančič, Jože Keršič, Špela Regulj, Majda Zupančič, Matevž Cene, Marjan Semprimožnik in Petra Zupančič.

Vabljeni otroci k preobrazbi v pripovedovalce pravljic in glasbene ustvarjalce.

Se vidimo v Motniku!