Naslovnica / Dogodek / Teatro Matita: Mesarica

Teatro Matita: Mesarica

Mesarica razmesari in na novo postavi Martina Krpana, njegovo kobilo in cel dunajski dvor, pri tem pa se peterica animatorjev, igralcev in glasbenikov namesto v nekdanjo cesarsko prestolnico zapelje v osrčje notranjske gostilne.

Teatro Matita: Mesarica – 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐦𝐞𝐝𝐢𝐣𝐬𝐤𝐢 𝐤𝐚𝐛𝐚𝐫𝐞𝐭 𝐩𝐨 𝐦𝐨𝐭𝐢𝐯𝐢𝐡 𝐩𝐫𝐢𝐩𝐨𝐯𝐞𝐝𝐤𝐞 𝐌𝐚𝐫𝐭𝐢𝐧 𝐊𝐫𝐩𝐚𝐧 𝐳 𝐕𝐫𝐡𝐚 𝐅𝐫𝐚𝐧𝐚 𝐋𝐞𝐯𝐬𝐭𝐢𝐤𝐚

*zamenjava za predstavo Lunapark kuga v izvedbi Mestnega gledališča Ptuj

Kolektiv Teatra Matita, ki ga sestavljajo priznani alternativni lutkovni ustvarjalci, v svojem delu združuje predmetno gledališče z dramsko igro in glasbo. Vsestranski performerji reinterpretirajo znano Levstikovo pripoved, njene motive pa postavijo v novi kontekst in jih sestavijo v dinamično kompozicijo. Notranjsko narečje gostilničarja se spontano prepleta s harmoniko, rockom, situacijsko komiko, specifičnimi predmeti, natančno izdelanimi lutkovnimi elementi ter z improviziranimi pasažami. Intermedijski lutkovni kabaret Mesarica je interaktivna, sproščena in hkrati kompleksna družbenokritična predstava, v kateri se edinstveno stapljajo prvine alternativne konceptualne umetnosti in podeželske veseloigre.

Predstava traja 1 uro in nima odmora. Prvi izvedbi sledi pogovor z ustvarjalci.

Režiser, skladatelj Matija Solce
Scenografinja Larisa Kazič
Izdelovalca lutk Brane Solce, Sanja Fidler

Izvajalci
Filip Šebšajevič, Miha Arh, Miha Razdrih, Matija Solce, Tines Špik

Za Maistrov abonma, za izven
Cena vstopnice: 17 € / 15 €*

*mladi do 26 let in upokojenci

Rezervacija in prodaja vstopnic: 041 360 399 / info@domkulture.org / pisarna DKK, Fužine 10, 1240 Kamnik (pon., tor. in pet.: 10.00–12.00, sre. in čet.: 14.00–18.00), TIC Kamnik, bencinski servisi Petrol s sistemom mojekarte.si, www.mojekarte.si ter ostala prodajna mesta mojekarte.si (trafike 3dva, M holidays, itd.)