Naslovnica / Dogodek / Tradicionalna spominska slovesnost pri Titanovi brvi na Perovem

Tradicionalna spominska slovesnost pri Titanovi brvi na Perovem

Julij 2019

sob20Jul18:0019:00Tradicionalna spominska slovesnost pri Titanovi brvi na Perovem18:00 - 19:00 Perovo ob Titanovi brvi Organizator: Združenja borcev za vrednote NOB Kamnik Vrsta prireditve:Spominska prireditev

Čas

(Sobota) 18:00 - 19:00

Lokacija

Perovo ob Titanovi brvi

Podrobnosti

Občina Kamnik, Združenje borcev za vrednote NOB Kamnik-Komenda, KO NOB Kamnik-Center vabimo na spominsko slovesnost ob Titanovi brvi,  ki bo v soboto, 20. julija 2019, ob 18. uri.

Združenje borcev za vrednote NOB Kamnik bo v soboto ob spomeniku pri Titanovi brvi pripravilo slovesnost v spomin na dogodke, ki so se na tem območju Kamnika odvijali 27. julija 1941.

Na ta dan se je na Kamniškem začel upor proti okupatorju, kamniška skupina aktivistov pa je dobila nalogo, da ponoči zažge vojaško skladišče goriva na Zapricah, minira smodnišnico, pretrga telefonske zveze s Kranjem, blokira vse ceste, ki vodijo v Kamnik, poruši mostova prek Kamniške Bistrice na Perovem in uniči še nekatere druge objekte, a akcija zaradi izdaje ni povsem uspela. Iz zasede sta bila ubita Dominik Miklavčič in Anton Mlakar, ki se ju Kamničani, kot prvih žrtev druge svetovne vojne na Kamniškem, vsako leto spomnijo s proslavo ob Titanovi brvi.

Zbrane bosta pozdravila podžupan Občine Kamnik Aleksander Uršič in tov. Dušan Božičnik.

Slavnostni govornik bo častni predsednik Zveze slovenskih častnikov polkovnik Miha Butara.

V kulturnem programu bodo sodelovali pevci DKD Solidarnost Kamnik, povezovalec in recitator bo Goran Peršin.

Vljudno vabljeni!

Organizator

Združenja borcev za vrednote NOB Kamnik