Naslovnica / Dogodek / Uroš Potočnik: Starinarnica

Uroš Potočnik: Starinarnica

Oktober 2019

čet17okt19:0020:30Uroš Potočnik: Starinarnica19:00 - 20:30 Dom kulture Kamnik, Fužine 10, 1241 Kamnik Organizator: Dom kulture Kamnik Vrsta prireditve:Gledališka predstava

Čas

(četrtek) 19:00 - 20:30

Lokacija

Dom kulture Kamnik

Fužine 10, 1241 Kamnik

Podrobnosti

Avtorska komedija – Starinarnica, igralca ter avtorja Uroša Potočnika (Outsider, Zvenenje v glavi, Usodno vino, Republika Slovenija…)   je neke vrste »stand up«, pri katerem pa starinar Korel zaradi svoje »starosti« večinoma sedi tako, da je Starinarnica na nek način tudi »sit down« komedija. Starinarnica je prostor, v katerem se kopičijo najrazličnejše stare stvari iz različnih obdobij, ki nosijo različne zgodbe in prigode, predvsem pa imajo patino.

V Starinarnico vsako jutro, že nekaj let zapored, prihaja starinar Korel, ki deluje kakor zmes pikolovskega profesorja zgodovine, zvitega prodajalca, neizprosnega licitatorja, neutrudnega zbiralca ter sentimentalnega vdovca. Predvsem pa Korel rad govori in razlaga; njegove zgodbe pa so več kakor zgodbe o predmetih; so zgodbe o ljudeh in njihovih usodah. Poleg tega o vsakem predmetu govori iz osebnih izkušenj na način, da predmet skupaj s protagonistom postane nekakšen »osrednji lik«, ki deluje kot večno živeči, brezčasni super heroj, ki je z nami že od začetka časov. Predstava Starinarnica se tako na subtilen in duhovit način sprašuje o pomenu zgodovine za slovenski narod – od plastične vrečke, rokovnjaške pištole, pa vse do mamutove dlake. Starinarnica je enodejanka, komedija, ki je primerna tudi za srednješolsko populacijo.

Ideja, besedilo, režija, izvedba: Uroš Potočnik
Koreografija giba: Sabina Schwenner
Kostumografija: Slavko Sever

Cena vstopnice: 8 € / 5 €

Rezervacija in prodaja vstopnic: 041 360 399 / info@domkulture.org / pisarna DKK, Fužine 10, 1240 Kamnik (pon., tor. in pet.: 10.00–12.00, sre. in čet.: 14.00–18.00), TIC Kamnik, bencinski servisi Petrol s sistemom mojekarte.si, www.mojekarte.si ter ostala prodajna mesta mojekarte.si (trafike 3dva, M holidays, itd.)

Organizator

Dom kulture Kamnik