Naslovnica / Dogodek / Večer poezije Dušana Lipovca

Večer poezije Dušana Lipovca

dusan lipovecLetos je minilo že desetletje, odkar je Kamnik in Kamničane zapustil likovni kritik, pisatelj, pesnik in slikar Dušan Lipovec (1952–2005), umetnik, ki se je posvečal umetnosti z veliko začetnico.

Po končanem študiju slikarstva na Likovni akademiji v Ljubljani, kjer je leta 1977 diplomiral pri profesorju Andreju Jemcu, je odšel na študijsko izpopolnjevanje v Montreal v Kanado. Zatem pa se je začela njegova samostojna umetniška pot. A kljub temu, da je bilo v njegovem življenju zagotovo najbolj izrazno prav slikarstvo, se je intenzivno posvečal tudi publicistiki – likovno kritiškim besedilom in esejem – ki jo je objavljal v različnem dnevnem in periodičnem tisku. Prav posebno mesto pa je namenil poeziji. V teh stvaritvah, tako likovnih kot  literarnih, je  iskreno zapisoval porajajočo se umetnost in ljudi v njej, svoje misli, poglede na svet in življenje.

O vsem tem nam bo spregovorila Dušanova poetika skozi glas gospoda Toneta Ftičarja, ob spremljavi glasbe Matica Smolnikarja.

Vljudno vabljeni!