Naslovnica / Dogodek / Veronikine zgodbe: Giacomo Ronchini – Tribute to Tom Jobim

Veronikine zgodbe: Giacomo Ronchini – Tribute to Tom Jobim

Vabimo vas nakoncert Veronikinih zgodb. Tokrat se nam bo predstavil italijanski pianist Giacomo Ronchini s klavirskim recitalom in njegovim videnjem glasbe Antonia Carlosa Jobima.

Giacomo Ronchini je pričel s študijem na konzervatoriju “Verdi” v Milanu z B. Caninom and C. Pastorellijem, kjer je prejel najvišje ocene. Študije je nadaljeval pri B. Petrushanskem in s “Trio di Trieste”.
Debitiral je pri trinajstih letih z Mozartovim koncertom K414 pod vodstvom dirigenta Daniela Gattija. V naslednjih letih je zmagoval na tekmovanjih in avdicijah z orkestrom RAI in “Pomeriggi musicali”, s katerimi je izvajal dela Mozarta, Schumanna, Liszta in Rachmaninove koncerte.

Zelo zgodaj ga je njegova ljubezen do komorne glasbe pripeljala na cremonsko akademijo s tekmovalnim značajem, kjer je nastopal v različnih zasedbah, od dueta ali kvarteta. Giacomo Ronchini je gostoval na najprestižnejših predstavah in dvoranah po Italiji in širše: Milano (Verdi hall), Torino (Salone della Musica in live on radio), Palermo (Politeama), Rim (Gonfalone), Trst (Rossetti Theatre, Museo Revoltella), Asolo (Festival Internazionale), Città di Castello (Festival delle Nazioni), Jesi (Pergolesi Theatre), Treviso (Teatro Comunale), Amalfi (Festival pianistico Internazionale), Siena (Accademia Chigiana), Genova (Palazzo Ducale), Amsterdam (Keizersgrachtkerk), Kiev (Lignea hall), London (Royal Festival Hall)., če naštejemo samo nekatere. Kot solist je nastopal z londonskimi filharmoniki.

Najnovejša priznanja – Honorable mention from the Accademia Chigiana iz Siene in “Nuove Carriere” od CIDIM-Unesco.
Njegova ljubezen do glasbe in aranžerske sposobnosti so ga pripeljale do novih projektov, povezanih s Piazzollo in Jobimom.

Brezčasnost  brazilske bossa nove
Bossa nova, ki ji vedno radi prisluhnemo, odpira prostor modernim in klasičnim izvedbam superiorne Jobimove glasbe, prežete s kompozicijskimi idejami  dvajsetega stoletja. Italijanski pianist G.Ronchini jih poudarja v svojih aranžmajih in improvizacijah in razkriva evropske vplive skozi minimalistično vzdušje tipičnega »Rive Gauche ” poznih 50-ih prejšnjega stoletja. Najlepše pesmi mojstra iz Ria, od Dekleta iz Ipaneme, Desafinada, do Sambe z eno noto ali Corcovada uspe Ronchiniju  v eni sapi z edinstveno in prepričljivo pripovedjo združiti v klavirski recital.

Rezervacija in prodaja vstopnic
Tel.: 041 360 399, info@domkulture.org, blagajna Doma kulture Kamnik, TIC Kamnik, http://www.mojekarte.si, prodajna mreža mojekarte.si (vsi bencinski servisi Petrol, turistično informacijski centri,…)

Cena vstopnice: 15 EUR
študenti, upokojenci: 10 EUR