Naslovnica / Dogodek / Vodeni ogledi zeliščnega vrta v samostanu Mekinje

Vodeni ogledi zeliščnega vrta v samostanu Mekinje

V okviru projekta Samostan – mesto srečevanj smo uredili in zasadili zeliščni vrt. Spoznate in ogledate si ga lahko vsak torek med 10. in 12. uro, ko po njem vodi partnerica projekta Sabina Grošelj, ki ga je zasnovala.

Vrt je namenjen vzgoji raznovrstnih zelišč in izobraževanju, seminarjem, šolam in skupinam z namenom poudariti pomembnost narave in naravnih pripravkov v našem življenju. Poleg vrta je sušilnica in predelovalnica, v kateri pripravljamo zelišča za vključitev v lastno blagovno znamko Doroteja,  ter stalna muzejska zbirka zelišč in zeliščarstva.

Holistična zeliščarka in svetovalka za zdravje, telo, dušo in um, lastnica znamke Vrt zdravilnih rastlin in ter šole za zdravje Objemi zdravje Sabina Grošelj, se z vzpostavljanjem zeliščnih vrtov ukvarja že 8 let. Vedno gleda celostno in daje prednost lokalnim zeliščem, grmom in drevesom, vendar se rada poigra z novitetatami in raritetami, tako se v njeni kolekciji znajde tudi avstralski čajevec ali mongolski astragalus poleg naše arnike in tavžentrože ter vseh ostalih 300 izjemnih zdravilnih rastlin.

Vodeni ogledi zeliščnega vrta v samostanu Mekinje bodo potekali vsak torek v mesecu oktobru, med 10. in 12. uro.

Vljudno vabljeni!

Projekt Samostan – mesto srečevanj sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja RS 2014–2020.