Naslovnica / Dogodek / Zaključek Tekaškega pokala Občine Kamnik

Zaključek Tekaškega pokala Občine Kamnik

30. januarja ob 18. uri v OŠ Stranje slovesen zaključek Tekaškega pokala Občine Kamnik

Tekaški pokal Občine Kamnik je v letu 2014 potekal že tretje leto po Pravilniku tekaškega pokala Občine Kamnik. Sestavljalo ga je šest tekov, za izvedbo so poskrbeli organizatorji tekem:

gorski tek k Sv. Primožu (KGT Papež – Ivan Urh)

mekinjski kros (Lado Kveder)

gorski tek na Grintovec – Državno prvenstvo za mladino – Tekma za svetovni pokal (Dušan in Mira Papež)

češnjiški tek – Memorial Zdravka Berlica (Rajko Jeglič)

Veronikin tek (Franci Kramar)

Miklavžev tek (Tomo Petek)

Pokal je obsegal 12 kategorij: mlajši dečki/deklice (03–06), dečki/deklice (01–02), starejši dečki/deklice (99–00), mladinci/mladinke (95–98), člani/članice (65–94), veterani/veteranke (64 in več). Za kriterij uvrstitve v posamezno kategorijo je bilo pomembno leto rojstva.

TPOK2012_01

Sistem točkovanja in vrednotenja rezultatov je določen po posebnem ključu. Za končno skupno razvrstitev v pokalu je moral tekmovalec imeti uvrstitve vsaj na treh tekmah. V primeru več uvrstitev s točkami se šteje najboljših pet uvrstitev. V primeru enakega števila točk v končnem seštevku je višje uvrščen tisti tekmovalec, ki ima več boljših uvrstitev.

Rezultate o končnem seštevku točk Tekaškega pokala po kategorijah najdete na povezavi:

http://www.kgtpapez.si/uploads/PDF2/TPOK2014_VrstniRed6_N.pdf

Najboljši tekači/tekačice (1.–3. mesto) po posameznih kategorijah bodo prejeli pokale. Trinajst udeležencev vseh šestih tekov čaka posebno presenečenje, vse ostale pa praktična nagrada.

Ob zaključku si boste lahko ogledali film Francija Teraža, legende gorskega teka, o njegovem izzivu čim večkrat v 24 urah na Triglav.

Lepo povabljeni na zaključno prireditev tekači , organizatorji tekem in njihovi nepogrešljivi pomočniki, zvesti navijači in vsi ljubitelji teka.

Mira Papež