Naslovnica / Dogodek / Žalna seja v spomin Tonetu Škarji

Žalna seja v spomin Tonetu Škarji

V sredini maja nas je v 84. letu starosti zapustil Tone Škarja, častni član Planinske zveze Slovenije, eden izmed velikanov slovenskega in svetovnega alpinizma.

Sodeloval je na številnih alpinističnih odpravah, opravil je več kot tisoč alpinističnih vzponov, od katerih jih je bilo več kot trideset prvenstvenih. Bil je ploden pisatelj, sodeloval je tudi s tujimi revijami. Deset let je bil načelnik Gorske reševalne službe Kamnik, več desetletij je vodil Komisijo za odprave v tuja gorstva pri Planinski zvezi Slovenije. Več let je bil podpredsednik PZS, urednik obvestil zveze, koledarja in član uredništva Planinskega vestnika ter pobudnik in skrbnik slovenskega dela Nepalskega planinskega muzeja.

Vabimo vas na žalno sejo v spomin Tonetu Škarji, ki bo v četrtek, 4. junija 2020, ob 17. uri Pri Jurju, v Kamniški Bistrici https://ipc.business.site/

Žalna knjiga bo na sedežu PZS (Ob železnici 30 a, Ljubljana) v sejni sobi Triglav odprta od srede, 3. junija 2020, do četrtka, 4. junija 2020, do 12. ure.

S spoštovanjem,

Srečo Podbevšek,                     Marko Petek,                                Jože Rovan,
predsednik GRS Kamnik           predsednik PD Kamnik                  predsednik PZS