Naslovnica / Dogodek / Zlata doba slovenske popevke – koncert Simfoničnega orkestra Domžale – Kamnik

Zlata doba slovenske popevke – koncert Simfoničnega orkestra Domžale – Kamnik

Poletna noč, Orion, Brez besed in druge skladbe iz obdobja, ki ga lahko označimo zlata doba slovenske popevke, že zgolj s svojimi naslovi marsikateremu ljubitelju tovrstne glasbene zvrsti prikličejo nasmeh na obraz.

Simfonični orkester Domžale – Kamnik na enega zadnjih večerov letošnjega poletja pod taktirko dirigenta Slavena Kulenoviča prireja koncert Orion, saksofon, orkester, kontrabas, na katerem bodo najlepše melodije zazvenele v izvirnih različicah in aranžmajih ter v izvedbi dveh fantastičnih slovenskih pevk, ki kljub svoji mladosti že vrsto let krojita slovensko in mednarodno jazz sceno; Nina Strnad v današnjih časih predstavlja sinonim za zlato dobo slovenske popevke, Ajda Stina Turek pa se v Slovenijo vrača po končanem študiju na prestižni glasbeni akademiji Berklee College of Music v Bostonu in Valenciji. Vokalistki bosta zimzelenim skladbam vdihnili dušo in poskrbeli, da bodo vsem dobro znane melodije pobožale ušesa in srca vseh obiskovalcev.

Datum: 17. september 2022 ob 20.00
Prizorišče: Športna dvorana Domžale

Nastopajo:

  • Nina Strnad (vokal)
  • Ajda Stina Turek (vokal)
  • Simfonični orkester Domžale – Kamnik, Slaven Kulenović (dirigent)

Vstopnice: 15 eur / 12 eur * vstopnice po nižji ceni si lahko zagotovite v predprodaji do vključno 16. septembra na blagajni Kulturnega doma Franca Bernika Domžale ali na spletni strani mojekarte.si.